Man en vrouw in levensgevaar

Echtelijke ruzie mondt uit in steekpartij

O.D. Foto: © Thienpondt Chris

WAARSCHOOT - Bij een uit de hand gelopen echtelijke ruzie in de Hendrik Consciencelaan (N9) in Waarschoot is een echtpaar zaterdagnacht levensgevaarlijk gewond geraakt. De man stak zijn vrouw in de rug, waarop de vrouw een mes in de buik van haar man plofte.

Er speelde zich zaterdag een familiedrama af in Waarschoot: O. D. (34), werkloos, en zijn vrouw W. B.  (35), een loketbediende in het MIAT (Museum voor Industriële Archeologie) in Gent, kregen omstreeks middernacht zware ruzie, volgens het parket om de buitenechtelijke relatie van de vrouw. Daarop sloegen de stoppen bij O.D. volledig door: hij ging in de woonkamer zijn vrouw te lijf met een mes. Ze liep bij het afweren van het mes snijwonden op aan de hals, pols en handen en kreeg ook steken in haar rug. Daarop plofte ze in een reflex een mes in de buik van haar man. Het gevecht was intussen verplaatst tot in de hal. Op de voordeur van de woning waren gisteren nog bloedsporen te zien van het gevecht.

Op het moment van de ruzie lagen de twee kinderen van het echtpaar, twee jongetjes van 6 en 7jaar, in bed. Ze werden wakker door het lawaai en waren er heel even getuige van hoe hun ouders elkaar bijna dodelijk verwonden. De vader van de man, die een kangoeroewoning deelde met het echtpaar, kon nog erger voorkomen: hij trok de vechtende partners uit elkaar en haalde de kinderen weg bij de vreselijke feiten. Zowel de man en de vrouw werden in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht: beiden zijn inmiddels aan de beterhand.

Poging tot moord

Buren hadden geen idee dat het zo'n vaart zou lopen. ‘Een paar weken geleden had O.D. nog zijn verjaardag gevierd met een groot feest. We hebben helemaal niks gemerkt. We kunnen trouwens écht niks verkeerds zeggen van die mensen.'

Vrienden van het koppel, die gisteren poolshoogte kwamen nemen op de plek van de misdaad, hadden wél iets in de mot. ‘Ze waren vorige week nog op bezoek geweest bij ons: er zat iets scheef tussen hen. We hebben hen vandaag proberen te bellen, maar niemand nam op. We hadden er geen goed gevoel bij.'

Het koppel was twee jaar getrouwd en woonde nog maar drie jaar in Waarschoot. Het parket beval gisteren, na verhoor, de aanhouding van O.D.. De aanklacht klonk gistermiddag poging tot moord. De dader krijgt politiebewaking in het ziekenhuis in Gent tot hij overgeplaatst kan worden naar de ziekenboeg van de gevangenis. Er wordt ook nog onderzocht of de vrouw stak uit wettelijke zelfverdediging.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio