BV's geven patiëntjes cadeautjes

Bring a smile tovert lach op gezicht zieke kindjes

EDEGEM/KAPELLEN - De vzw ‘Bring a smile' organiseerde gisteren een eerste verwendag voor de afdeling pediatrie van het Antwerps Universitair Ziekenhuis. Nogal wat BV's tekenden present.

Gisteren organiseerde ‘Bring a smile' ‘in het UZA een verwendag voor de kinderen van de afdeling pediatrie. Stijn Stijnen, Lindsay Pfaff, Dennis (deelnemer Idool) en Jelle Cleymans waren present. In de namiddag kwam ook Mega Mindy-commissaris Migraine de kinderen met een bezoekje verblijden.

Organisatoren van de verwendag zijn de vriendinnen Sophie Van den Bergh en Kim Van Oncen. Twee jaar geleden kreeg Sophie te horen dat haar dochtertje Juliette acute leukemie had. Op dat moment begon voor Juliette en haar ouders een lijdensweg langs verschillende ziekenhuizen. Twee jaar later is Juliette een gezonde kleuter, maar deze zwarte periode zal Sophie altijd bijblijven. Tijdens de 304 dagen dat Juliette in het ziekenhuis lag, hield ze een blog bij waarin ze haar gedachten verwoordde. Op die manier kon vriendin Kim de moeilijkheden van Juliette en Sophie van nabij opvolgen.

‘Het greep me zo aan dat ik vond dat ik actie moest ondernemen', zegt Kim. Daaruit kwam de vzw Bring a Smile voort. Die beoogt jaarlijks één of meerdere acties te organiseren waarbij naast speelgoed, boeken en spelletjes, ook mp3's en cd's worden overhandigd aan de kinderen en hun ouders.

Tijdens de eerste verwendag werd hulde gebracht aan Marie Dedecker, het driejarige Ekerse meisje dat in februari overleed aan kanker. Haar moeder Julie onthulde, zichtbaar geëmotioneerd, een ster ter nagedachtenis van haar dochter. Zij kon meerijden met haar vroegere overbuurmeisje, Lindsay Pfaff, die het heel belangrijk vond om aanwezig te zijn. ‘Ik sta hier in de eerste plaats als moeder van twee kinderen', zegt ze. ‘Kinderen horen niet thuis in een ziekenhuis, zij moeten buiten kunnen spelen. Als ik met mijn aanwezigheid voor een beetje meer aandacht kan zorgen, ben ik al gelukkig.'

Doelman Stijn Stijnen beaamt. ‘Vandaag draait alles rond de kinderen, ik hoef even geen aandacht.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio