Emoties laaien op bij doortocht van Roparun

DENDERMONDE/BUGGENHOUT - De doortocht van de Roparunploegen door Dendermonde en Buggenhout werd een spetterend en bij wijlen ook bijzonder emotioneel gebeuren. Team 83 No Better Beginners – een ploeg met lopers uit Buggenhout en Dendermonde – kreeg een warme ontvangst op beide plaatsen.

Patrick De Smet uit Sint-Gillis-Dendermonde, een van de drijvende krachten achter de ploeg, kreeg zowaar de tranen in de ogen toen hij door Dendermonde liep.

Uiteraard werden ook alle andere teams toegejuicht en aangemoedigd. Dit alles verliep in een erg leuke sfeer. Het Dendermondse stadsbestuur liet het parcours dat de estafettelopers en hun begeleiders moesten aandoen verkeersvrij maken en zorgde op de Vlasmarkt voor heel wat animatie op sportief en ander gebied.

De fraaie zomeravond was meteen ook een garantie voor het welslagen van deze tweede doortocht van de Roparunners door Dendermonde.

Voor ze er langskwamen, hadden ze Opstal al aangedaan. Dat gebeurde dit jaar voor de derde keer.

Vanuit Opwijk bereikten de deelnemers aan de estafetteloop voor het goede doel via de Broekstraat de Patattenmolensite om dan via de Molenstraat richting Lebbeke en Dendermonde te lopen.

De animatie in Opstal kreeg een ruimere plek toebedeeld en het mooie weer deed velen besluiten de dorst extra te lessen. Team 83 - No Better Beginners arriveerde zondagavond onder luid applaus omstreeks 20.30 uur op de site. Buggenhoutenaar Eric Follaets was één van de lopers.

‘De ontvangst was opnieuw bijzonder hartelijk', stelde hij tevreden vast. ‘Diverse verenigingen en de Opstalse VBS zorgden voor een hartverwarmend onthaal.'

Team 83 kwam maandagnamiddag even na 14 uur in Rotterdam aan. De opbrengst van de Roparun gaat elk jaar naar initiatieven ter bestrijding van kanker.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio