Paars-wit haalt na Gillet en Chatelle een derde Belg naar het Vanden Stock-stadion

Pieroni moet Anderlecht helpen (en omgekeerd)

Pieroni moet Anderlecht helpen (en omgekeerd)
Luigi Pieroni is de spits die de volgende vijf maanden Anderlecht aan doelpunten moet helpen. De 27-jarige Luikenaar komt op huurbasis tot het einde van het seizoen in het Vanden Stock-stadion spelen. Bij Lens zat hij op een zijspoor.Luigi Pieroni was niet de eerste keuze van Anderlecht. De voorbije dagen werd een akkoord bereikt met een spits maar die werd door zijn ploeg niet vrijgegeven. Dan kwam Pieroni, ongelukkig bij Lens, steeds meer in beeld. Gisteren sloot hij een contract af tot het einde van het seizoen met een optie voor nog drie bijkomende seizoenen. Als Anderlecht besluit om Pieroni te houden, moet het aan tafel gaan zitten met Nantes. De Franse tweedeklasser is immers nog altijd de rechtmatige eigenaar van de spits die in het seizoen 2003-04 met 28 doelpunten voor Moeskroen topschutter in de Belgische eerste klasse werd.

Pieroni is reeds de vierde versterking voor Anderlecht in deze transferperiode in de winter. Ook de Tsjech Stanislav Vlcek en de Belgen Guillaume Gillet en Thomas Chatelle kwamen in dit moeilijke seizoen de rangen al versterkingen. Het is jaren geleden dat de meerderheid van de Anderlecht-transfers nog Belgen waren.

Pieroni, die tussen zijn 12de en 19de levensjaar ook voor Standard speelde maar er nooit doorbrak, moet de man worden die voor de doelpunten zorgt bij de zesde uit de rangschikking. Met Pieroni in de spits wil de regerende landskampioen alsnog Europees voetbal veiligstellen. Via de beker of via de competitie.

Bergaf

Sinds zijn vertrek uit Moeskroen in mei 2004 is het nooit meer echt goed gegaan met de 23-voudige Rode Duivel (2 goals). In zijn eerste seizoen bij Auxerre kwam hij maar tien keer aan de aftrap. Hij had het fysiek en mentaal lastig met de overstap naar de Ligue 1. Het tweede seizoen was met 21 basisplaatsen (op 38) beter maar het derde jaar werd hij na weer een moeilijke periode aan Nantes verkocht. Maar zowel daar als bij zijn uitleenbeurt aan Lens wilde het niet echt meer vlotten. Zijn laatste volledige wedstrijd dateert van 10 november.

Tot nu toe lijkt het erop dat Pieroni nog altijd teert op die fantastische zes maanden in het seizoen 2003-04. Onder Georges Leekens bleef hij eerst dertien speeldagen op de bank toen hij plots begon te scoren. Tussen de 14de en 34ste speeldag trof hij 26 keer raak. In mei 2004 werd hij voor 1,25 miljoen euro aan het Franse Auxerre verkocht. Maar daarna kwam het dus niet echt meer goed.

'Ik heb honger', liet hij gisteren aan het Anderlecht-bestuur weten. Bij paars-wit moet hij zich rehabiliteren. Anderlecht heeft Pieroni nodig maar dat geldt evenzeer omgekeerd.Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.