Cercle buigt achterstand om

Witsel tilde de Rouches op voorsprong, maar een weerbaar Cercle panikeerde niet. Cercle zakt met een 4-1 bonus af naar Sclessin.

Cercle opende gretig: de voorzet van Gombami bereikte net niet Nyoni. Standard dreigde een eerste keer via Jovanovic. Op het kwartier was het bingo voor de bezoekers: Witsel prikte de voorzet van de bedrijvige De Camargo beheerst tegen de touwen. De thuisploeg was niet aangeslagen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Boi stuurde Iachtchouk alleen voor Espinoza, hij tilde de bal net over de dwarsligger. Het was uitstel van executie: Boi (alweer hij!) bediende Nyoni, die hoog en droog in het dak van het doel knalde. In de toegevoegde tijd dwarrelde een hoekschop van Hasi via de onfortuinlijke Fred tegen de netten. Na de rust moest Standard na een tweede gele kaart voor Onyewu snel met zijn tienen verder. Cercle zette meer druk. Nyoni lanceerde Snelders, die de bal netjes voorbij de te ver uitgekomen Espinoza krulde. En ook De Sutter pikte nog zijn goaltje mee.Frederik Boi dweilde onvermoeibaar de rechterflank af. Leidde Nyoni naar de gelijkmaker. Zaaide met zijn haarscherpe voorzetten voor onrust in de Luikse rangen. Fred werkte zich uit de naad op de middenstrook, maar dwaalde te vaak doelloos rond. Scoorde een owngoal. Tony Sergeant streek pas om 17 uur neer op Zaventem. Was op net op tijd in het Jan Breydelstadion om zijn nieuwe maats aan te moedigen. Johan Verbist (8) leidde sober, maar kordaat en consequent. Had een goed en vlot contact met zijn grensrechters.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.