Reizigers stranden door panne

© © Paul Van Landeghem

Door een breuk in een elektrische bovenleiding viel gisteren in volle avondspits alle treinverkeer tussen Sint-Niklaas en Beveren volledig stil. Tientallen reizigers strandden in de stations van Sint-Niklaas en Beveren.

Danny Bontinck

De elektrische bovenleiding knapte woensdagavond rond 16.45 uur. De breuk zorgde voor chaos op de spoorlijn tussen Sint-Niklaas en Antwerpen. De NMBS verwees de reizigers door naar bussen van De Lijn voor vervoer tussen Sint-Niklaas en Zwijndrecht. Gelukkig viel geen enkele trein midden het traject stil en konden alle reizigers uitstappen in de stations van Beveren en Sint-Niklaas. De brandweer en het Rode Kruis evacueerden tweehonderd mensen en gaven de reizigers water.

'Maar het inzetten van extra bussen, die we opvorderden bij De Lijn, bleek in volle spits moeilijk', gaf woordvoerster van spoorwegbeheerder Infrabel Mieke Meert woensdagavond grif toe. 'Alle reizigers konden in Sint-Niklaas en Beveren uitstappen', zegt Meert. 'Slechts één trein viel stil vlak voor de stopplaats Beveren, maar ook die reizigers konden zonder veel problemen het station bereiken.'

De NMBS had er aanvankelijk goede hoop in het treinverkeer snel terug op gang te brengen via één spoor. 'Maar door de voorbijrijdende treinen ging de afgeknapte bovenleiding op het spoor ernaast te veel schommelen en dat vormde een gevaar', aldus nog Mieke Meert.

Hoeveel reizigers door de breuk vastzaten in de stations van Sint-Niklaas en Beveren was niet meteen duidelijk. 'Dat is moeilijk in te schatten, maar de problemen zijn gezien de avondspits wel groot', stelt Meert.

Kort na de breuk rukten de technische ploegen al uit om de bovenleiding te herstellen. 'Maar dat kan heel wat uren duren en mogelijk zelfs tot donderdagochtend', zei Meert nog. Ook over de oorzaak was nog niets bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus