CD&V tegen komst verbrandingsoven

KAMPENHOUT - De Vlaamse volksvertegenwoordigers Tom Dehaene en Karin Brouwers hebben namens CD&V Vlaams-Brabant aan de Kampenhoutse burgemeester Jean Meeus (CD&V) 502 bezwaarschriften overhandigd tegen de afvalverbrandingsoven.

De bezwaarschriften werden verzameld tijdens het openbaar onderzoek in het kader van de bouwvergunningsaanvraag. In de regio wordt al enige tijd geprotesteerd tegen de plannen voor de bouw van de oven met een capaciteit van 150.000 ton.

Ook het provinciebestuur van Vlaams-Brabant kant zich voluit tegen deze plannen. Het wil het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan voor Kampenhout-Sas wijzigen om hier afvalverbrandingsactiviteiten definitief onmogelijk te maken. CD&V Vlaams-Brabant schaart zich achter het protest en deelde 20.000 protestfolders uit. De partij wijst op het feit dat er in Vlaanderen al voldoende verbrandingscapaciteit zou zijn.

Ook vindt de partij dat de locatie van de geplande oven slecht is gekozen, want in de onmiddellijke omgeving liggen woonzones en scholen. De oven situeert zich bovendien aan een heel druk wegennet.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio