Stadsbestuur onderzoekt uitbreiding cultuurcentrum

LOMMEL - Het stadsbestuur van Lommel onderzoekt of Cultuurcentrum De Adelberg kan worden uitgebreid. Er wordt bekeken of de tijdelijke parking ernaast een geschikte locatie is voor een nieuwbouw.

In Lommel zijn er plannen om het Cultuurcentrum De Adelberg uit te breiden met een nieuwbouw. ‘We merken dat er nood is om een aantal diensten en functies beter op elkaar af te stemmen', meldt burgemeester Peter Vanvelthoven (SP.A).

Het cultuurcentrum doet het goed en kreeg onlangs nog een erkenning voor de regiowerking. ‘Maar ook het verenigingsleven floreert waardoor het activiteitenaanbod groeit en er vraag is naar bijkomende podiumruimte. Daarnaast willen we ook de jeugddienst en de Ateliers voor overdag een plek geven in het centrum van Lommel.'

Momenteel wordt onderzocht of het terrein langs CC De Adelberg dat vandaag tijdelijk als parking is ingericht een geschikte locatie is om de nieuwbouw te realiseren.

Oppositiepartij CD&V vraagt ondertussen om de tijdelijke parking toch beter in te richten. ‘Het nieuwe gebouw wordt ten vroegste in 2016 gebouwd. De noodparking werd de afgelopen jaren herleid tot een soort niemandsland met putten en modder in de winter en opwaaiend zand en fijn stof in de zomer. Er is geen verlichting of signalisatie', zegt Jan Bouly van CD&V. Schepen van Mobiliteit Kris Verduyckt laat weten dat de parking gefatsoeneerd zal worden, maar dat het gemeentebestuur er geen grote kosten meer aan zal doen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio