SP.A en Groen! in kartel naar verkiezingen

HOUTHALEN-HELCHTEREN - De meerderheidspartijen SP.A en Groen! zullen in 2012 samen naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken als het kartel SP.A-Groen!-Plus.

De lijsttrekker van het nieuwe kartel wordt huidig burgemeester Alain Yzermans (SP.A). Uiteindelijk is het de bedoeling dat er vier kandidaten van Groen! en 24 van SP.A op de lijst zullen staan.

Plus onafhankelijken

Ten slotte is er ook nog plaats voor drie interessante, onafhankelijke kandidaten. ‘De Plus in onze kartelnaam verwijst naar de enkele, onafhankelijke kandidaten die op de lijst zullen staan', zegt burgemeester Yzermans.

Het is de eerste keer in Houthalen-Helchteren dat de twee progressieve partijen een kartel vormen voor minstens zes jaar. De partijen willen verder werken aan het huidige beleid met als speerpunten de afwerking van het Nieuw Administratief Centrum (NAC) en het Cleantech-verhaal.

‘De focus ligt op een duurzaam beleid. We hebben hiervoor een grote aandacht voor een groene economie en de wijken en we investeren in onze kleurrijke samenleving', zegt schepen Tony Ventura (Groen!), die op de derde plaats zal staan op de lijst.

Het is duidelijk dat het huidige schepencollege de ruggengraat zal vormen van het kartel.

Tussen kopmannen Alain Yzermans (SP.A) en Tony Ventura (Groen!) zal OCMW-voorzitster Eefje Van Wortswinkel (SP.A) staan.

Op plaatsen vier en vijf vinden we de schepenen Mustafa Aytar en Khalid Assecour (beiden SP.A) terug.

De lijst zal geduwd worden door de resterende SP.A-schepenen met Myriam Bellio op plaats dertig en Patrick Pollers op plaats 31.

rgg)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio