Ook enkele huizen in omgeving worden gesloopt

Verloederd schoolgebouw maakt plaats voor flats

Verloederd schoolgebouw maakt plaats voor flats

Op de site van de oude Technische School zijn plannen voor 49 appartementen en een ondergrondse parkeergarage voor 108 voertuigen.mto Foto: © mto

MOL - Een aannemer is van plan om de oude Technische School op de hoek van de Bergstraat en de Guido Gezellestraat in Mol af te breken. Er komen 49 nieuwe appartementen voor in de plaats.

Het oude schoolgebouw staat al tientallen jaren te verkommeren. Een aannemer wil nu de verlaten en verwaarloosde site tegen de grond gooien en op die plaats 49 appartementen en een ondergrondse parkeergarage voor 108 voertuigen bouwen. De afbraakvergunning is al afgeleverd, maar de aannemer wil daar pas mee beginnen als de volledige bouwvergunning in orde is. Tot 1 februari loopt een openbaar onderzoek.

Veel buurtbewoners zijn blij dat het leegstaande gebouw tegen de vlakte gaat, maar ze zitten toch met een aantal vragen. Zo worden naast het oude schoolgebouw ook enkele huizen afgebroken. Sommige daarvan worden nog verhuurd. 'We weten nog niet wanneer we precies weg moeten. Intussen zijn we op zoek naar een nieuwe woning, maar we willen wel weten hoeveel tijd we hiervoor hebben', zeggen huurders Hripsime en Hacob Gevorcyan.

Politiekantoor

Ook vrezen heel wat buren voor meer parkeerproblemen. 'Er is wel een gratis parking in de Guido Gezellestraat, maar die staat al snel vol. Anderen parkeren daarom in de straat, maar hier is te weinig plaats. Bovendien verdwijnt die parking waarschijnlijk als op die plaats het nieuwe politiekantoor wordt gebouwd. Voor de nieuwe appartementen komt er wel een parkeergarage, maar wie zegt dat de bewoners die wel zullen gebruiken en hun wagen niet op straat zullen zetten?' zegt buurtbewoner Louis Van Hees.

Weinig visie

Ook Stefan Thiry van de naburige fitnesszaak zit met vragen. 'Het bouwproject op zich is een goede zaak, maar ik wil wel dat de servitudeweg naar mijn parking blijf bestaan. Ook moet de aannemer een stuk van mijn muur blijven', zegt hij.

Volgens Groen Mol zit er weinig visie in het project. 'Er werd geen rekening gehouden met de grote vraag naar woningen voor alleenstaanden, sociale woningen en serviceflats. Ook zitten enkele bewoners nu in onzekerheid', zegt Peter Zimmerman van Groen Mol.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio