Gemeenteschool De Klim heeft zonnedak

Schepen van Openbare Werken Karl Van Hoofstat, schepen van Milieu en Onderwijs Vera Goris en burgemeester Rob Mennes bij de zonnepanelen op het dak van de gementelijke basisschool. Foto: if

SCHELLE - Het dak van de gemeentelijke basisschool De Klim werd de voorbije weken vol gelegd met zonnepanelen. Schelle wil onder meer met deze maatregel 'energiekampioen' worden.

De gemeentelijke basisschool De Klim wordt grondig verbouwd en uitgebreid. 'Zowel de nieuwbouw als het bestaande schoolgebouw worden heel energiezuinig. 'De daken van de school werden eerst beter geïsoleerd en daarna vol zonnepanelen gelegd. De komende maanden krijgen alle ramen nog superisolerend glas', legt schepen van Openbare Werken Karl Van Hoofstat (CD&V) uit.

Nu ook het dak van de gemeentelijke basisschool De Klim zonnepanelen heeft, wekken de daken van alle gemeentelijke gebouwen zonne-energie op. Want er liggen al langer zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis, de sporthal Scherpenstein, de gemeentelijke werkplaatsen en de buitenschoolse kinderopvang De Schellebel. Op het dak van de sporthal staat ook een zonneboiler om het water voor de douches te verwarmen.

Schelle is al langer bezig met duurzaam omgaan met energie. Want in Schelle werden in 2001 al de eerste drie 85 meter hoge windmolens van Electrabel gebouwd. In 2007 startte het Zonneschakel-project, een samenaankoop die vele Schellenaren de kans bood om aan financieel gunstige voorwaarden zonnepanelen en zonneboilers te plaatsen. 'Naar schatting een duizendtal installaties werd dankzij het Zonneschakel-project geplaatst. En het voorbije jaar werd een gelijkaardige samenaankoop voor dakisolatie georganiseerd', zegt schepen voor Milieu Vera Goris (CD&V).

Voor al die inspanningen kreeg Schelle eerder al de titels van Zonnedorp en Energieambassadeur van Vlaanderen. En momenteel strijdt Schelle, als een van de weinige Vlaamse gemeenten, mee voor de titel energiekampioen, een wedstrijd van de Bond Beter Leefmilieu. Samen met een vijfentwintigtal andere gemeenten heeft Schelle zich ook geëngageerd om tegen 2020 klimaatneuteraal te zijn. Zo worden binnen enkele weken aan de Tuinlei de eerste hectaren speelbos aangeplant.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio