Lierse BV's en voetballers schilderen voor tehuis

Lierse BV's en voetballers schilderen voor tehuis

Foto: © Leo van der Linden

LIER - Lierse BV's en spelers van S.K. Lierse hebben schilderijtjes gemaakt die worden verkocht voor het goede doel. De opbrengst gaat naar vzw De Stappaert, een tehuis voor jonge alleenstaande mama's en hun baby's.

Gewapend met verf en penseel gingen ze een blank canvasdoek te lijf. Sommigen hadden sinds hun lagere schooltijd geen potlood of penseel meer in de handen gehad.

Een aantal van die schilderijtjes zijn gemaakt door echte grafici, zoals de kunstschilder Fons Teijssen, de bekende illustratrice van kinderboeken Ingrid Godon of de acteur Luc D'Heu die naast podiumkunstenaar ook een grafisch kunstenaar is. Maar het overgrote deel is van de hand van Lierenaars die op andere domeinen dan de beeldende kunsten uitblinken zoals Bart Peeters, Bart De Pauw, Adriaan Van den Hoof ,Ian Thomas en Walter Grootaers. Ook de Liersespelers Eiji Kawashima,Ibrahim Ayew, Jesus Gomez, Marcus Andreasson, Niels Vets, Peter Kovacs, Siboniso Gaxa en hun baas Maged Samy leverden hun bijdrage. Ondanks hun gebrek aan ervaring, weten sommige gelegenheidsschilders te verrassen, zoals de tienerzanger Ian Thomas met een fris abstract.

Je kunt de schilderijtjes morgen keuren tijdens de vernissageom 20 uur in de lokalen van Lierse. Daar worden ze openbaar verkocht door Walter Grootaers, die voor de gelegenheid optreedt als veilingmeester. De opbrengst gaat volledig naar 'Het Smolder', een nieuw deelproject van de vzw De Stappaert voor een tehuis van jonge alleenstaande mama's met hun baby.

De inkom is gratis. De organisatie vraagt wel dat je laat weten met hoeveel personen je aanwezig zal zijn (info@destappaert.be). Op de avond zelf kan ook nog worden ingeschreven.

Deze link brengt je rechtstreeks naar de pagina met de ter veiling aangeboden werkjes.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio