Oud-burgemeester Verlinde overleden

Oud-burgemeester Verlinde overleden

Frank Verlinde. vln Foto: © efo

MIDDELKERKE - In Gent is gisteren oud-burgemeester Frank Verlinde na een korte ziekte op 67-jarige leeftijd overleden.

Frank Verlinde, beroepshalve apotheker, zette zijn eerste stappen in de plaatselijke politiek in 1982 op de lijst Stem van het Volk. Na de verkiezingen in datzelfde jaar werd hij meteen schepen. Op 1 maart 1991 volgde hij Julien Desseyn op als burgemeester. Desseyn, die eerst gemeentesecretaris was om vervolgens de stap naar de politiek te zetten, koos er immers verrassend voor om, na het overlijden van toenmalig gemeentesecretaris André Plyson, opnieuw gemeentesecretaris te worden.

Frank Verlinde bleef na woelige verkiezingen in 1994 burgemeester, maar moest in 2000 de sjerp doorgeven aan huidig burgemeester Michel Landuyt.

'Hij was de laatste burgemeester van de vorige eeuw en ik de eerste van de nieuwe', zegt Landuyt. 'Dat vind ik nog steeds symbolisch want wij waren niet alleen totaal verschillende persoonlijkheden, ik heb er ook steeds een andere wijze en stijl van besturen op nagehouden. Maar ook in soms zeer moeilijke omstandigheden hebben we elkaar steeds op een correcte en beleefde manier behandeld.'

Frank Verlinde was de partner van Renate Eyland en vader van Alexander, Rosalie en Emmanuel. Dochter Rosalie neemt in oktober deel aan de gemeenteraadsverkiezingen op lijst Dedecker.

De begrafenisplechtigheid vindt plaats op 1 juni om 11 uur in de Sint-Willibrorduskerk in Middelkerke.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio