,,Naam pikken volstaat niet''


BRUSSEL -- ,,Ze hebben onze naam gepikt. Ik hoop dat ze nu ook een deel van onze inhoud overnemen. Anders is er een groot probleem.'' Zo reageerde Johan Hecke gisteren op de naamsverandering van de CVP in CD&V.

Europarlementslid en oud-partijvoorzitter Van Hecke leidt al geruime tijd een groep verruimers en vernieuwers onder de naam Christen-Democratische Vernieuwing (CDV). Het zelfde letterwoord dus als waar nu de hele partij voor kiest.

,,Het is natuurlijk een beetje plagiaat, ook al vult de partij die V iets anders in'', reageert Van Hecke. ,,Ik apprecieer het dat Stefaan De Clerck me vooraf heeft ingelicht over de naamsverandering. Maar ik heb er wel een probleem mee dat de naam wordt bekendgemaakt nog voor er een nieuw project op stapel staat. Ik had het veel beter gevonden indien men eerst duidelijk had gemaakt dat er een nieuwe politieke generatie klaarstond, en dat men de naam pas als orgelpunt had gelost.''

Voor Johan Van Hecke is het essentieel dat de nieuwe CVP, de CD&V dus, rekening houdt met het inhoudelijk werk dat zijn eigen Christen-Democratische Vernieuwing verricht. ,,Volgende zaterdag leggen we met onze groep de laatste hand aan ons manifest. Men heeft nu wel onze naam gerecupereerd, maar ik hoop dat men bereid is om ook inhoudelijk iets over te nemen. Ik twijfel er niet aan dat Stefaan De Clerck dat wil. Ik had gisteren drie uur lang een gesprek met hem. Maar er zijn ook andere, conservatieve krachten in de partij, die de jongste jaren aan invloed hebben gewonnen'', zegt Van Hecke, doelend op onder anderen de gebroeders Van Rompuy. (PDB)

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S