Holemans topkandidaat opvolging Jos Geysels


Vlaams parlementslid Dirk Holemans staat in pole-position om Jos Geysels op te volgen aan de top van Agalev.

Het partijbestuur van Agalev besprak dinsdagavond de verschillende kandidaturen om Jos Geysels op te volgen als politiek-secretaris. Communiceren daarover wil de partij niet doen. De politieke raad van zaterdag moet in alle vrijheid kunnen beslissen.

Toch wijzen verschillende indiscreties erop dat het partijbestuur van Agalev wel degelijk een top-kandidaat heeft. Het gaat om Vlaams parlementslid Dirk Holemans uit Gent. Hij is een tijdlang de politiek secretaris geweest van Agalev-Gent en staat bekend als één van de groene ideologen. Hij schreef onder meer ,,Ecologie en Burgerschap''.

Holemans zou meer steun hebben bij het partijbestuur dan een andere vaak genoemde kandidaat, Jo Vermeulen. Vermeulen is niet alleen ruim 10 jaar ouder, hij komt bovendien uit Antwerpen. Sinds de visa-toestanden (en het feit dat beide Agalev-schepenen bleven zitten) is Antwerpen een beetje verdacht voor sommige groenen.

Dat Holemans ook werkelijk de nieuwe Jos Geysels wordt, is lang niet zeker. Veel Agalev-leden hopen nog altijd dat de politieke raad en/of het leden-congres uit meer dan één kandidaat mag kiezen. Velen houden rekening met een ,,voorzitter ex machina''. De naam van Ingrid Pira, ex-woordvoerster en nu burgemeester in Mortsel, valt dan (naast die van Jos Stassen, Vera Dua...).

Naast de nieuwe politiek-secretaris, zoekt Agalev ook een partijsecretaris -- een manager eigenlijk. Daarbij zou Marjan Vergeyle, kabinetschef van Jef Tavernier, de beste kaarten hebben.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S