Postbode pikt pensioengeld


DEINZE -- Postbode Marc A. (37) uit De Pinte verdween gisteren in Deinze met de 5.000 euro pensioengeld dat hij moest uitbetalen. Bij zijn teruggevonden fiets lag wel nog de postzak met de meeste poststukken erin. De gepensioneerden die op zijn ronde wonen, kregen gisteren wel al hun ,,vervangingspensioen'' uitbetaald.

Een klant van een videotheek aan de Gaversesteenweg zag de postfiets op de nabijgelegen spoorwegparking, netjes geparkeerd in een hoek. Toen die er na zijn inkopen nog stond, liet de man de politie bellen. Die begon een grootscheepse opsporingsactie.

De brieventas stak nog vol correspondentie en er ontbrak ook geen enkele postcheque. Wel verdwenen was zo'n 5.000 euro pensioengeld. Vermoedelijk nam hij de trein.

Marc A. woonde in De Pinte in een OCMW-woning, maar werd daar onlangs uitgezet wegens financiële problemen. Dat hij moedwillig met het geld ging lopen, wordt van officiële zijde bevestigd noch ontkend. ,,Marc werkt hier nog maar drie maanden. Vanmorgen vertrok hij even blijgezind op zijn ronde als altijd'', zegt een collega die liever anoniem blijft. ,,Wij hebben echt het raden naar de motieven van zijn plotse verdwijning.''

Volgens Post-woordvoerder Fred Lens stond de man als postbode goed aangeschreven. ,,Wij gaan er nog altijd van uit dat hem iets is overkomen en hopen dat hij snel wordt teruggevonden.''

De gedupeerde bejaarden kregen gisteren al hun pensioen uitbetaald. De assignaties zaten nog in de postzak. Normaal gezien zouden de pensioenen gisteren niet uitbetaald worden, maar door de feestdag van overmorgen was de datum vervroegd. Postbodes mogen een maximumbedrag van 6.200 euro bij zich hebben.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S