Outplacement van 2.400 naar 35.000 klanten


BRUSSEL -- Outplacement, waarbij ontslagen werknemers aan een nieuwe baan worden geholpen, kende totnogtoe een volume van ongeveer 2.400 dossiers per jaar. Op korte tijd breekt die markt open tot 35.000 potentiële klanten. Gedaan met de kleinschaligheid.

Op 15 september wordt het recht op outplacement voor 45-plussers een feit. De regering wil de drempel voor het ontslag van oudere werknemers verhogen door de bedrijven te verplichten om de kostprijs van het outplacement te betalen.

De bestaande 20 á 30 outplacementkantoren, waarvan een tiental met enige omvang en met Right Management als marktleider, zijn goed voor 2.400 dossiers per jaar en een omzet van zo'n 12,5 miljoen euro. Totnogtoe is outplacement een bescheiden nichemarkt.


Uitgebreid dienstenpakket
Maar de nieuwe wetgeving zorgt jaarlijks voor zo'n 35.000 potentiële bijkomende klanten. Dat zijn er te veel voor de relatief kleine outplacementbedrijven. Ze zoeken daarom in groep steun bij de grote uitzendbedrijven, waar de belangstelling voor outplacement in een hogere versnelling is gekomen.

De koepel van outplacementbedrijven, de NVOB, gaat zich integreren in de veel grotere koepel van uitzendgroepen, Federgon (het vroegere Upedi). De grote uitzendbedrijven bouwen al jaren aan een gevarieerd dienstenpakket, waarbij algemene en gespecialiseerde uitzendarbeid worden aangevuld met bijvoorbeeld werving en selectie, en met outplacement.

Toch was er ook een wanklank te horen. De NVOB vindt dat de wettelijke schikkingen rond het outplacement van 45-plussers veel te zwaar zijn en een goede werking ervan in de weg staan.

Corrigeer

MEER NIEUWS