Van fraude verdachte ambtenaar spreekt van ,,vergissing echtgenote''

Antwerpse ex-stadssecretaris passeert weer langs kassa


Fred Nolf, de van fraude verdachte ex-stadssecretaris van Antwerpen, haalde vorige week twee keer 500 euro van de rekening van Telepolis, de stedelijke computer-vzw. Niettegenstaande zijn ontslag en het gerechtelijk onderzoek is Nolf nog steeds beheerder van deze stads-vzw. Volgens Nolf gaat het om een jammerlijke vergissing van zijn vrouw en stort hij de 1.000 euro onmiddellijk terug. Telepolis verscherpt de financiële controles.

Voormalig stadssecretaris Fred Nolf kan blijkbaar nog steeds aan de rekeningen van Telepolis. Volgens zijn advocaat, Marc Stommels, vergiste Nolfs vrouw zich vorige week van rekening bij het internetbankieren. Zo belandde twee keer 500 euro op Nolfs privérekening.

Stommels verwondert er zich trouwens over dat zijn cliënt aan die Telepolis-rekeningen kan, niettegenstaande zijn ontslag. De ex-stadssecretaris zelf, die vorige week voor een korte trip in Frankrijk zat, gaf gisteren meteen opdracht om het geld terug te storten.

Toen Telepolis-directeur Peter Crombecq vorige week merkte dat het geld van zijn rekening verdween, trok hij meteen aan de alarmbel. En eiste hij met een aangetekende brief het geld terug.

,,Fred Nolf is nog steeds lid van de raad van bestuur. De procedure om hem te vervangen is nog niet afgerond'', stellen Crombecq en Telepolis-voorzitter Patrick Janssens vast. ,,Toch zijn we opgelucht dat door dagelijkse controles de feiten snel werden opgemerkt.'' Telepolis maakt zich sterk dat Nolf nooit aan de grote rekeningen van de vzw kon, alleen aan ,,een slapende en één voor kleine kasverrichtingen''.


Beschuldigend vingertje
,,Het is toch vreemd'', reageert Telepolis-ondervoorzitter Philip Heylen (CD&V). ,,Ik ben ook bestuurder, maar kan niet aan die rekeningen.'' De raad van bestuur besliste onmiddellijk de controles te verscherpen met onder meer dubbele handtekeningen. En de volmachten op de rekeningen over te dragen aan de huidige top: Patrick Janssens, Philip Heylen en OCMW-voorzitter Monica De Coninck (SP.A).

Het Vlaams Blok stelt alvast Patrick Janssens verantwoordelijk voor ,,dit geknoei''. En waarschuwt dat Fred Nolf waarschijnlijk nog beheerder is in andere stedelijke instellingen.

De christelijke ambtenarenbond CCOD wijst met een beschuldigend vingertje naar directeur Peter Crombecq, genoemd als één van de crisismanagers voor de stad. ,,Wat gebeurt er bij het bedrijf van deze manager? Een stadssecretaris die net de gevangenis heeft verlaten, wandelt even langs de kassa om geld af te halen. En Crombecq gaat nu de stad op het rechte pad brengen?'', vraagt CCOD-secretaris Skender Baleci zich af.

Corrigeer

MEER NIEUWS