Eddy Planckaert ondervindt ook nadelen van zijn tv-bekendheid


De Planckaerts beginnen vanavond aan een tweede tv-seizoen. Eddy is nog altijd dol op de rust en de natuur van de Ardennen, maar soms zijn die twee zaligheden ver te zoeken. ,,Sinds op VTM de trailers lopen, komen groepen Vlamingen opnieuw kijken hoe we wonen'', zegt Eddy. ,,Dikwijls staan ze in de tuin of binnen rond te kijken. Ik heb het daar soms wel eens moeilijk mee, ja.'' • Je zoon Francesco kreeg onlangs een profcontract bij de wielerploeg Jacques. In de praktijk zullen jullie hem vaak moeten missen. Wie zal zich voortaan moeten bezighouden met de praktische problemen in huize Planckaert?
 • Eddy Planckaert : ,,Dat is ook met de deur in huis vallen... Tja, wat denk je, die taken komen nu op mijn nek terecht: olie verversen, luchtfilter vervangen, kleine mechanische defecten repareren; geen probleem, hoor, maar het was tien jaar geleden dat ik er nog mee bezig was.'' • Ik had voor jou gehoopt dat de 71-jarige Bernice uit Zottegem een handige Maria was. Hoe is zij bij jullie in de Ardennen verzeild geraakt?
 • ,,Bernice kwam hier in de zomer aan om te revalideren van een dubbele knieoperatie. Ze vond het zo plezant dat ze is gebleven. Ze houdt van de bossen, voelt zich intussen weer 18 en huppelt vrolijk rond. Het is een plezant mens en ze helpt Christa een handje in het huishouden.'' • Jullie wonen intussen zelf al een tijdje in de Ardennen. Is een terugkeer naar Vlaanderen uitgesloten?
 • ,,Wat mij betreft wel. Mochten Christa en ik ooit scheiden en zij wil terug naar Vlaanderen, tja, dan kan ik daar weinig aan doen. De rust van de Ardennen vind ik niet terug in Vlaanderen.'' • De rust? Krijg je dan niet godganse dagen VTM-kijkers over de vloer?
 • ,,Dat is waar. Tijdens de eerste reeks kregen we hier voortdurend groepen over de vloer en nu de eerste trailertjes op tv lopen, is het opnieuw begonnen. Wat me stoort, is dat veel van die mensen echt binnenbreken. Eerst negeren ze aan de hoofdweg het bord privaat domein en het volgende moment staan ze in je living. Ik heb er meer problemen mee dan Christa. Maar zeg nu zelf, zie je de mensen al bij Jean-Marie Pfaff over de omheining klauteren en in de tuinstoelen zitten? Nee, toch?'' • Heb je ooit getwijfeld aan de profcarrière van Francesco?
 • ,,Toch wel. Hij heeft twee jaar bijna geen koers gereden, had voortdurend pijn. Hij sprak vorig jaar zelfs even over stoppen. Het zou jammer zijn geweest, want Francesco was een supertalent bij de nieuwelingen en de junioren. De dag dat hij dat profcontract kreeg, was een van de mooiste van mijn leven. Dat is natuurlijk nog geen garantie dat hij het zal maken. Nu is het aan hem. Ik zeg hem voortdurend dat hij er alleen zal komen door af te zien.'' • Stephanie mocht de voorbije zomer met haar vriendje Christopher voor het eerst mee op reis. Was dat een moeilijke beslissing?
 • ,,Ik heb het er moeilijk mee gehad, ja. Ze is nog jong, hé. Ik ben ook op mijn veertiende beginnen verkeren, maar het zijn andere tijden, het gevaar loert overal. Niettemin ben ik blij dat ze zo een goed vriendje heeft gevonden. Ze gaan niet uit en blijven vooral thuis; af en toe gaan ze eens naar de cinema.'' • Slotvraagje: werk je nog als ober in het nachtleven of behoort die job inmiddels tot het verleden?
 • ,,Daarmee ben ik een paar maanden geleden gestopt. Ik sta nu vooral Francesco met raad en daad bij. En ik ben aan het schrijven aan mijn tweede boek, over mijn familie. De komende weken trek ik er met de tandem op uit. Elke keer neem ik een ander familielid mee en we gaan waar de wind ons heen brengt. De jongste, Junior, komt als eerste aan de beurt.''

  Corrigeer

  NIEUWS

  Het beste van Enkel voor abonnees