Weelderige winter voor hofcouturier Gerald Watelet


Gerald Watelet, de couturier die de hoge adellijke kringen kleedt, stelde gisteren zijn collecties prêt-á-porter en haute couture voor in Vauxhall, een voormalig openluchttheater vlakbij het koninklijke paleis. Toepasselijk, want sinds zijn start in de prille jaren negentig is Watelet een favoriet van het Hof. Prinses Mathilde en de vrouw van prins Alexander dragen geregeld zijn creaties. Ook buiten de adel kan hij rekenen op trouwe fans. Zo is politica Annemie Neyts al jaren klant bij Gerald Watelet.

De couturecollectie voor deze winter is deels geïnspireerd op het rijke kader van Vauxhall maar ook op de recentste film van de Spaanse cineast Pedro Almodovar. Rijke elementen van vroeger zijn gecombineerd met een vleugje zuiderse frivoliteit. ,,Het is een collectie tussen Marie-Antoinette en Venetië'', licht de couturier toe. Dansante jurken, gouden en zilveren borduurwerk, lovertjes, vloeiende zijde... alles straalt pure weelde uit.

Gerald Watelet heeft zich helemaal laten gaan: schitterende jurken in witte zijde met zwarte erover, strokenrokken op z'n Spaans, tunieken gedragen over transparante pantalons bezaaid met strass. Daarnaast waren er ook meer onderkoelde stukken voor overdag. ,,Overdag moet het draagbaar en chic zijn, zonder te veel op te vallen. Voor feesten mag het uitbundiger zijn. Het is niet omdat de beurs het slecht doet en dat de tijden wat minder rooskleurig zijn, dat ik triestige mode moet brengen. Integendeel, mode behoort tot de aangename dingen van het leven. Mensen die hier komen, willen geld uitgeven aan kleren om zich goed te voelen. ''

Voor wie het wat soberder en minder duur wil, is er de prêt-á-porter. Ze komt jong uit de hoek en valt pal binnen de huidige modetrends: veel fluweel, vlotte broekpakken met korte, aansluitende vestjes met col revers of opstaande kraag, jeans met bont, bankierspakken en kokette cocktailjurken met een hoge taille. Heel draagbaar en eigentijds. Bruin en zwart vormen zowat de hoofdmoot van deze lijn.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees