Regisseur Verheyen en radiomaker Geenen moeten tij bij VTM keren

Jan en Bert worden nieuwe Mike en Guido


Na een lange zoektocht heeft VTM twee nieuwe programmadirecteurs. Filmregisseur Jan Verheyen en radiomaker Bert Geenen moeten van VTM opnieuw een sterke zender maken. Na Mike en Guido, Lieven Defour en Paul Van Praet, Guy Helsen en Jan Huyse moeten zij van VTM opnieuw de ideale familiezender maken. Volgens topman Christian Van Thillo bemeestert en begeestert het nieuwe duo het televisie maken. Ook bij Kanaal Twee en Q-Music zijn er verschuivingen.

Dat het slecht ging met VTM was al lang geen publiek geheim meer. Het station verloor steeds meer kijkers en marktaandeel aan TV1 en slaagde er niet meer in echt spraakmakende programma's te maken.

,,We hebben er enorm mee gesukkeld om tegelijkertijd goede en populaire programma's te maken. Bovendien hebben we fouten gemaakt'', zegt topman Christian Van Thillo. ,,Het uitmelken van Eén tegen honderd en het eindeloos herhalen De Kotmadam zijn daar een voorbeeld van.''

Van Thillo hoopt dat het nieuwe duo het tij keert. ,,In het najaar van 2004 moet VTM opnieuw een sterke zender zijn. Ik hoop dat we dan opnieuw dertig procent marktaandeel halen. Dat zal niet gemakkelijk zijn omdat ook TV1 in het najaar van 2004 het aanbod grondig zal vernieuwen.''

Geenen en Verheyen hebben over hun nieuwe opdracht al een duidelijk beeld. ,,Ik heb het gevoel dat we aan de wieg staan van de nieuwe ideale familiezender. De slogan VTM kleurt je dag moet je iedere minuut waarmaken. Dat doe je niet met een aaneenschakeling van losse flodders'', zegt Bert Geenen. ,,Het is mijn voornemen het marktaandeel serieus te verhogen. Maar een tanker als VTM verander je niet op enkele dagen tijd van koers'', aldus Verheyen, die zich vooral met de fictieprogramma's zal bezighouden.


Huyse stapt op
Jan Huyse, die tot gisteren programmadirecteur was, ruimde intussen baan. ,,Jan Huyse is op eigen verzoek opgestapt. Hij wilde VTM al voor de zomer verlaten'', zegt Christian Van Thillo. Huyse was in het televisiewereldje geen populaire figuur. ,,De productiehuizen wisten niet wat er precies van hen verwacht werd'', geeft Van Thillo nu toe. Van Bert Geenen en Jan Verheyen verwacht hij dat de communicatie erop zal verbeteren.

Overigens krijgt ook Kanaal Twee een nieuwe directeur. Jo Nachtergaele stapt daarvoor over van JIMtv. Bert Geenen wordt bij radiozender Q-Music als programmadirecteur vervangen door presentator Erwin Deckers.

Corrigeer

MEER NIEUWS