Britse politie stap dichter bij oplossing gruwelmoorden?

Zonderling bewaart vrouwenromp in flat


Bij een inval in een appartement heeft de Britse politie een vrouwenromp gevonden. Of de bewoner, een eenzaat met een psychiatrisch verleden, iets te maken heeft met de moord op twee vrouwen van wie lichaamsdelen in een vuilniszak werden gevonden, is niet duidelijk. De man is nog niet gevonden. Scotland Yard kon gisteren wel een andere verdachte arresteren.

Het moordonderzoek begon toen een zwerver maandag een zwarte vuilniszak binnenbracht in het Nationaal Instituut voor Tropische Ziekten in Camden (Noord-Londen). In de zak zaten een paar benen. Volgens de zwerver waren er nog plasticzakken te vinden in de industriële afvalcontainer achter de herberg The College Arms.

In een tweede zak in de container vonden speurders van Scotland Yard het bovenlichaam van een meisje. Uit onderzoek bleek dat de benen afkomstig waren van een vrouw tussen 20 en 40 jaar, en het bovenlichaam van een meisje van veertien, beiden blank. Dna-onderzoek moet uitmaken of de slachtoffers moeder en dochter konden zijn.

De vraag naar het soort gereedschap dat was gebruikt om de lichamen te versnijden, bleef onbeantwoord. Scotland Yard wilde wel kwijt dat onderzoek van lijsten van vermiste personen niets had opgeleverd en dat een grootschalig buurtonderzoek was gestart. Ook in de Londense uitgaansbuurt King's Cross werd navraag gedaan naar vermiste prostituees.

Woensdagavond werden nog meer lichaamsdelen gevonden, verpakt in zwarte plastiekzakken en draagtassen, in een afvalcontainer 500 meter van de eerste plaats. Die bevatte het onderste deel van een torso en andere lichaamsdelen.


Vrouwenschoen met brandende kaars
Bevraging van de wijkbewoners leverde verdachtmakingen op aan het adres van de werkloze Anthony John Hardy, met een psychiatrisch verleden. Hij was een jaar geleden al verdacht van moord. Toen vonden agenten in zijn flat de stoffelijke resten van een vrouw. Uit een autopsie bleek evenwel dat zij een natuurlijke dood was gestorven. Hardy ging vrijuit

Buurtbewoners wisten evenwel dat hij tegen haar een haatcampagne had gevoerd, waarbij hij zelfs een zuur in haar brievenbus had gegoten.

Een buurvrouw verklaarde dat op een muur in zijn flat een Keltisch kruis was geschilderd. Op het raamkozijn stond een vrouwenschoen met stiletto-hak naast een brandende kaars.

,,Je ziet hem nooit overdag en hij heeft met niemand contact. Hij is pas twee weken vrijgelaten uit een psychiatrische instelling, iedereen mijdt hem.''

Gisteren vonden de speurders tijdens een inval in zijn appartement het bovenlichaam van een vrouw. Zij vonden ook zwarte plasticzakken en een metaalzaag. In de flat waren geen sporen van een gevecht. De politie wil Hardy ondervragen, maar heeft hem nog niet te pakken kunnen krijgen.

Over de andere verdachte die werd opgepakt, werd niets vrijgegeven.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S