,,Mentaal begint het zwaar te wegen''

...en er waren nog Belgische pechvogels

,,Ik voel me goed en ben grenzeloos ambitieus. Maar wat koop ik ermee? In de Ronde werd ik niet op mijn waarde geklopt, nu ook niet.'' Frank Vandenbroucke was na het Bos van Wallers in geen velden of wegen meer te bespeuren. De reden? Terwijl de definitieve kopgroep vorm kreeg, stond VDB - veel te lang - te wachten op een nieuw wiel.
VDB stak op de kasseistrook in Saulzoir, zonde 21 - 1,2 km, even zijn neus aan het venster. ,,Dat was geen echte uitval, maar meer een ernstige test. De benen voelden goed aan. Die test werd abrupt afgebroken door een lekke band. Ik kreeg een wiel van iemand van Landbouwkrediet-Colnago (Claude Vancoillie,fdg). Snel bleek dat de kroontjes niet pasten op mijn ketting. Op een 6-tal kilometer van het Bos van Wallers kreeg ik een ander wiel uit de volgwagen. Tussen de wagens kon ik snel terugkeren.''

Ploegmaats waren er op dat ogenblik niet in de buurt van Frankie Boy. ,,Flecha en Cancellara genoten van een beschermde rol. Op dat ogenblik hadden we al twee pionnen verloren. Daar maakte ik me niet druk om. Ik begon als dertigste aan het Bos. Redenen tot paniek waren er niet. De favorieten reden niet eens zo ver voor me uit. Toen sloeg het noodlot opnieuw toe. Een tweede lekke band, op het slechts mogelijke moment, werd me fataal. Ik moeste lang, te lang, wachten op een ander wiel. De achterstand liep op tot ruim twee minuten. Toen al had ik begrepen dat dit niet mijn Parijs-Roubaix zou worden'', zuchtte Frank.

,,Dit zijn gemiste kansen. Er rest enkel nog de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik om WB-punten te verzamelen. Voor de Scheldeprijs in Schoten pas ik. Woensdag zwengel ik de trainingsintensiteit nog wat op. We maken er een stevige training van. Mentaal begint het steeds zwaarder te wegen. Twijfels heb ik niet, maar toch moet de pechreeks nu eens stoppen. De noeste trainingsarbeid moet in deze periode omgezet worden in resultaten. Wat dat betreft kan ik nog niet veel voorleggen. En dat werkt op mijn gemoed, ja.''(FDG)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.