Melotte geeft Everts het nakijken

Cédric Melotte bewees in Neeroeteren dat hij geen eendagsvlieg is. Na zijn GP-zege in Zolder gaf de Namenaar in de tweede BK-manche in Neeroeteren thuisrijder Stefan Everts het nakijken. Melotte, die ook al de eerste BK-proef in Bergen won, vergroot zijn voorsprong in de tussenstand tot 23 punten op Kevin Strijbos.
In de eerste manche moest Melotte het onderspit delven voor een beresterke Kevin Strijbos. Everts werd derde, Breugelmans vierde en Ramon vijfde. De tweede reeks werd een duel Melotte-Everts op het scherpst van de snee. Melotte haalde het uiteindelijk en was duidelijk opgelucht. ,,Stefan Everts mag dan al mijn ploegmaat zijn, iedereen weet dat hij geen cadeaus geeft.''

,,Dat klopt'', zei Everts. ,,Ik heb er alles aan gedaan om die reeks te winnen, maar Melotte was nu eenmaal supersterk vandaag. Ik reed dan weer niet op mijn beste niveau.''

In de derde manche reed Melotte van start tot finish autoritair aan de leiding. Everts werd opnieuw tweede, voor Bervoets, Ramon en Strijbos. In de eindstand telde Melotte acht punten meer dan Everts, Strijbos werd derde, Ramon vierde. Joël Smets kwam in Neeroeteren nooit in het stuk voor. (SG)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.