Nieuwe telg voor Enaamse abdijbieren

MATER -
De brouwerij Roman pakt voor de nakende kerst- en eindejaarsperiode uit met een gloednieuw bier dat thuishoort in de familie van de Enaamse abdijbieren. Toch is hier sprake van een totaal nieuwe biersoort, een amberrood biertje dat helemaal past in de eindejaars- en wintersfeer. Ingenieur Jozef Snauwaert ziet de vlammen van de open haard al weerkaatst in zijn glas ,,Ename 974'' zoals het bier gedoopt werd.

Carlo Roman vertelt waarom de brouwerij een nieuwe telg toevoegt aan de familie abdijbieren Ename. ,,Wij brouwden tot vorig jaar rond deze periode onze Christmas Bell die goed in de smaak viel bij de consument. Wij ondervonden echter dat de naam van het bier ook zijn invloed had op de verkoop. Met andere woorden, eens de kerstperiode voorbij daalde de vraag naar die Christmas Bell .

,,Om de consument met stijl de kille winter- en sfeervolle eindejaarsperiode door te loodsen, bieden wij nu de Ename 974 aan'', vervolgt Carlo Roman. ,,Een bier van hoge gisting met hergisting op de fles, een amberrode kleur en 7% volume alcohol. De naam Ename 974 verwijst naar de stichtingsdatum van de Oudenaardse deelgemeente Ename, waar een stuk middeleeuwse wereld uitstekend bewaard bleef. Ons winterbier blijft tot eind januari 2003 op de markt, tenzij de nieuwe telg dermate goed in de smaakt valt dat onze voorraad eerder uitgeput is.''


Andere smaak
Fijnproever bij uitstek Jozef Snauwaert prijst de nieuwe Ename 974 aan: ,,De nieuweling is wel familie van de abdijbieren Ename, maar heeft een totaal andere smaak. Omdat bij het brouwen niet alleen gerstemout gebruikt werd, maar ook tarwe is de body van het bier totaal verschillend van de Ename-bieren. Je krijgt een licht zoete smaak waarbij de gebruikte kruiden hun zegje krijgen. Bij de afdronk komt het fruitige in het aroma tot zijn recht. Touwens, alleen de amberrode kleur al laat je dagdromen van het weerspiegelen van de vlammen van de open in het glas.''

De richtprijs per krat Ename 974 voor de verkooppunten ligt ergens tussen die van Ename Blond en Tripel: iets meer dan 13 euro plus btw.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees