Beerselse geuze wint gouden medaille in Zweden

BEERSEL -
Brouwerij Drie Fonteinen uit Beersel sleepte op het Zweeds bierfestival in Stockholm in de categorie speciale bieren de gouden medaille in de wacht. De Oude Geuze van brouwer Armand Debelder werd er tot het beste bier uitgeroepen. De geuze van Girardin uit Sint-Ulriks-Kapelle behaalde een eervolle tweede plaats.

,,Voor ons is dit een ongelooflijke erkenning. Vanaf nu zijn we ook in Skandinavië gekend. Voor de geuze tout court is deze prijs promotioneel zeer belangrijk. Geuze heeft sowieso een moeilijke smaak voor wie niets kent van bieren zodat de gouden medaille winnen niet evident is'', reageert een tevreden Armand Debelder.

De Belgische geuze kwam in de bierwedstrijd die aan het bierfestival verbonden is terecht via een gerenommeerd Zweeds restaurant die al een tijdje Belgische geuze serveert en besliste met deze bieren aan de wedstrijd mee te doen. De einduitslag kwam voor Armand Debelder dan ook aan als een verrassing.

,,Door deze prijs is plots de Zweedse winkelketen System Belaged geïnteresseerd in ons. Deze keten is gekend om zijn strenge selectie van produkten waar je niet zomaar binnen geraakt. Leuk is ook dat op verschillende degustaties met bierkenners op het bierfestival onze geuze er steeds als de beste uitkwam'', vertelt Armand Debelder.

En de interesse voor geuze en lambikbieren uit het Noorden vertaalt zich ondertussen ook te velde in Beersel. Armand Debelder: ,,We zijn het al gewoon van wekelijks Japanse, Amerikaanse, Nederlandse en Britse bierkenners over de vloer te krijgen. De jongste weken voegen zich opvallend veel Zweden en Finnen bij het rijtje. Vooral Skandinavische firma's die in België op seminarie zijn, houden van een brouwerijbezoek als afwisseling. Vorige week nog kregen we de ganse Volvo-top over de vloer''.

Exporteren gebeurt ondertussen ook al naar Amerika, Groot-Brittannië, Nederland en Japan. Naast een vraag uit Zweden, zijn er ook onderhandelingen lopend voor export van geuze en kriek naar Frankrijk en Spanje. ,,We wegen onze export goed af want op elke vraag ingaan, kunnen we zomaar niet. We zitten tenslotte met een artisanaal produkt dat heel wat tijd in beslag neemt vooraleer het af is''. (IDH)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees