Erwin Provoost zet met televisieserie stad in de kijker

Fakkel voor Flikken-producer

GENT -
De 14de Toni Fakkel Award gaat naar Erwin Provoost, de man achter de -- goeddeels Gentse -- televisieserie Flikken . De prijs wordt uitgereikt op vrijdag 22 maart in de Groenzaal van Sint-Bavo.

De laureaten van de Fakkel Award worden gehuldigd omdat ze uitblinken in hun vak en de stad een meerwaarde bieden.

Erwin Provoost begon zijn carrière samen met klasgenoot Guy Depré bij Omroep Brabant. Eind jaren zeventig was hij productieleider in Theater Vertikaal in Gentbrugge, maar begin jaren tachtig maakte hij de overstap naar de film.


Windkracht 10
Als producer debuteerde hij met Brussels by night van regisseur Marc Didden. Provoost was ook de man achter de drie Urbanus-films (Hector, Koko Flanel en De zevende hemel) , maar bij het grote publiek werd hij pas echt bekend als de producer van Windkracht 10 en Flikken .

Vorig jaar kreeg Provoost van de Gentse Opperdekenij nog de eremedaille van de stad.

Andrea Croonenberghs, Gene Bervoets, titelsongzangeressen Barbara Dex en Sarah, maar ook Urbanus, Harry Gagger en Popkoning Jean-Pierre Maeren zijn enkele van de showgasten die de uitreiking van de Fakkel Award de nodige luister zullen geven. De opbrengst van de avond gaat naar het pas opgerichte Kinderrevalidatiecentrum van het UZ. (ADT)

Uitreiking 14de Fakkel Award, vrijdag 22 maart, 20 uur, in de Groenzaal van Sint-Bavo. Kaarten: 12 euro; reserveren: bij Hutson, Langemunt 18, tel. 09-225.54.51.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees