Meerderheid wil nieuw zwembad niet in Evergem

EVERGEM -
De oppositiefracties CD&V en Vlaams Blok vroegen het schepencollege van Evergem tevergeefs te overwegen het geplande nieuw zwembad niet aan het sportcomplex van de Hoge Wal in Ertvelde toe te voegen, maar het op te trekken in Evergem-centrum naast de gemeentelijke sporthal. Om diverse redenen ketsten schepen van Sport Eric Collier (VLD) en zijn collega's dat voorstel af.

Maurice Claerhout (VB) bond de kat de bel aan. Hij wees het college erop dat naast de sporthal van Evergem een ideaal terrein ligt om een zwembad te construeren. Volgens hem zou een zwembad in Evergem tot een forse besparing in tijd en geld leiden voor de Evergemse scholen. ,,De meerkost om het zwembad in Evergem te bouwen is niet overdreven, omdat ook aan de Hoge Wal in Ertvelde grote aanpassingswerken nodig zijn'', betoogde Claerhout.

CD&V-raadslid Hilda De Walsche verklapte dat het hoofd van de gemeentelijke sportdienst plannen maakte om het zwembad in de Kapellestraat op te trekken. Ze wou van het schepencollege weten of het voor het plan voor Ertvelde en dat voor Evergem pro's en contra's tegen elkaar had afgewogen en of beide plannen nog aan de raad zouden worden voorgelegd.

Sportschepen Collier antwoordde kordaat dat die beslissing al genomen is bij de goedkeuring van het zogenaamde masterplan voor de Hoge Wal. ,,Niet enkel in Evergem-centrum, maar ook in andere hoeken van de gemeente zijn scholen. Voor een zwembad in Evergem-centrum bestaat trouwens geen plan. Het is enkel een schets die de sportdienst niet in opdracht van het schepencollege maakte. Daar heb ik ook vragen bij'', liet Collier zich ontvallen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees