Ludieke actie tijdens bewonersvergadering in Viane

Kinderen willen skatepark

VIANE -
Nathan Poelman (11) en zijn vrienden zijn op zoek naar een plaats waar ze ongestoord hun gang kunnen gaan met hun skatebord. En ze willen ook een jeugdhuis opzetten. Ambitieuze plannen die de kinderen donderdagavond met een ludieke betoging in de verf zetten. Nathan en co kozen de parochiezaal als actieterrein: daar was een druk bijgewoonde bewonersvergadering aan de gang

De vergadering was opgezet door het Sociaal Impulsfonds en het stadsbestuur. Die lieten een leefbaarheidsonderzoek uitvoeren in Viane. Voor Nathan en zijn vrienden een uitgelezen kans om hun grieven kenbaar te maken: ,,We gaan soms skaten op het Vianeplein maar dat mag niet, de politie jaagt er ons weg. Daarom stellen we voor dat er op het voormalig voetbalterrein een skatepark wordt aangelegd. En de kantine kan omgevorm worden tot een jeugdclub. Zo komt er eindelijk iets voor jongeren in Viane'', stelt Nathan. Hij hoopt dat de burgemeester oren heeft naar dit voorstel.


Enquête
In het kader van het leefbaarheidsonderzoek werd een enquête uitgevoerd bij de bevolking. Ook uit deze resultaten bleek dat er meer speelruimte moet komen en dat de kinderen vooral een skatepark willen. De antwoorden leverden nog andere informatie op. Zo stellen de Vianenaars vast dat het onderling contact fel verminderd is. De meeste geïnterviewden wonen graag in Viane, het is er rustig, de sfeer is goed en de landelijke omgeving is aantrekkelijk, zelfs voor toeristen. Het dorp biedt nog veel winkels en diensten. Viane krijgt ook steeds meer Franstalige inwoners en dat zijn vaak minder kapitaalkrachtige gezinnen die in oncomfortabele woningen huizen.

De Edingseweg is het dorp een doorn in het oog. Te snel verkeer, zwakke weggebruikers in de verdrukking, onveilige schoolomgeving. Er zijn plannen voor een veiliger toegang tot de school, er komt geschrankt parkeren aan de Edingseweg ter hoogte van het kasteel en een fietspad vanaf het kerkhof tot Tollembeek, het snelverkeer in Renskouter en Akrenstraat wordt aangepakt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees