Staking woensdag in Oostends Henry Serruysziekenhuis gaat gewoon door

Massale staking bij OCMW


De socialistische en christelijke vakbonden handhaven de aangekondigde staking in het stedelijk ziekenhuis Henry Serruys in Oostende van woensdag 6 maart. De stakingsoproep bij het OCMW-personeel, vrijdag, werd ook massaal opgevolgd. Toch zit een doorbraak er aan te komen nadat vice-premier Johan Vande Lanotte de vakbonden, meerderheidspartijen, burgemeester en OCMW-voorzitter uitnodigde voor een gesprek om uit de impasse te raken.

,,De stakingen blijven gehandhaafd'', stelt Philip Broidioi van het CCOD. ,,Met de stakingen van de stadsdiensten, het OCMW en het ziekenhuis Henry Serruys willen we het inlossen van de overeengekomen CAO's afdwingen. We vragen al jaren de uitvoering van de CAO's die sinds '95 werden afgesloten.''

,,Het onderhoud dat de vice-premier nu voorstelt, is dus wel wat laattijdig. Maar toch is het een stap in de goede richting. Elke stap vooruit is positief. De problemen zijn echter niet zo maar op te lossen. Er zijn de na te leven CAO's, maar inmiddels ook de erg negatieve uitlatingen van de burgemeester over het personeel'', aldus Philip Broidioi.


Oplossing
De uitnodiging van Johan Vande Lanotte om te praten over de problemen van het personeel komt er nadat de vakbonden dreigden ook na woensdag nog, en wellicht hardere, acties te plannen. Vande Lanotte nodigde meteen de vakbonden, burgemeester, schepenen Labens en Veulemans, OCMW-voorzitter Franky de Block en CD&V-voorzitter Hugo Seys uit voor een gesprek op vrijdag 8 maart.

,,Er kan slechts een oplossing uit de bus komen als er gepraat wordt'', aldus nog Johan Vande Lanotte. ,,Het debat met de vakbonden moet op een open manier gebeuren en zowel het personeel als de bevolking moeten inzicht krijgen in de keuzes die gemaakt worden.''

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees