Directrice ontkent formeel sluiting Ichtegemse wijkschool

Naar verder uitbouw De Reiger


Directrice Sabine Biebauw ontkent formeel de sluiting van de Ichtegemse wijkschool De Reiger. Integendeel, deze wijkschool wordt uitgebouwd als een ervaringsgerichte school. Deze uitbouw gebeurt stapsgewijs vanaf 1 september 2002. De Reiger wordt meer en meer het kwaliteitslabel van de vrije lagere school van Ichtegem. Er is een extra budget voorzien van 169 euro per kind.

,,De vrije lagere school Ichtegem omvat de wijkschool De Reiger, de school De Engel en de school van het centrum. Dat is samen goed voor bijna 400 leerlingen. De Reiger ziet al jaren het aantal leerlingen dalen. Sinds nieuwjaar zijn de kinderen van het tweede leerjaar overgebracht naar het hoofdgebouw in het centrum van Ichtegem. Dit betekent dat er daar enkel nog vijftien kleuters les volgen'', vertelt Sabine Biebauw. ,,Het is een doelbewuste keuze om De Reiger uit te bouwen als school voor ervaringsgericht onderwijs. Dit betekent dat er een potentiële groei van het aantal leerlingen voor De Reiger mogelijk is. Op termijn willen we de kaap van twintig kleuters overschrijden.''

,,Een ervaringsgerichte school steunt op drie peilers: welbevinden, betrokkenheid en verbondenheid. We willen dat de kleuters zich goed in hun vel voelen. Het tijd-vergeten-bezig-zijn van de kleuters is een aparte aanpak en verhoogt de betrokkenheid van de kleuter bij het klasgebeuren. De school is een apart gebouw met grote tuin en een stukje bos waar geen oudere kinderen school lopen. De klaslokalen worden in hoeken opgedeeld. Deze infrastructuur straalt geborgenheid uit'', aldus de directrice.

,,De kinderen kiezen zelf een aantal thema's waarrond ze willen werken. De leerkrachten daarentegen hebben een andere manier van lesgeven. Ze hebben aandacht voor de gevoelens en de emoties van de kinderen en vangen kinderen met sociaal-emotionele en leermoeilijkheden beter op'', aldus nog Sabine Biebauw.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees