Goede Lucht school verenigt buurt

ANDERLECHT -
De Nederlandstalige kleutertuin De Goede Lucht in de gelijknamige wijk in Anderlecht, bruiste gisteravond van leven. Studenten van de VUB organiseerden er een buurtfeest onder de noemer Niets wordt iets .

,,We werken aan dit project met acht studenten van de eerste kan sociale en culturele agogiek van de VUB'', vertellen Evelien Emmerechts en Sara Vandermosten. ,,Agogiek heeft te maken met vorming en begeleiding, niet alleen van kinderen zoals pedagogie, maar ook van volwassenen''.

Voor het vak sociale en culturele activiteiten werken 160 studenten eerste kan aan een project Kuregem tot de zestiende macht . ,,Er zijn zestien projecten en dit is er één van'', vertelt Sara. ,,De school ligt in een buurt waar weinig gebeurt en we willen tonen dat dit schooltje leeft, dat het geen verloren buurt is en dat er toffe dingen kunnen georganiseerd worden''.

Aan opkomst ontbrak het gisteren niet, heel wat ouders kwamen hun kroost bewonderen. De vijftig kleuters hadden met recyclagemateriaal kunstwerkjes gemaakt, kleren ontworpen voor hun eigen modeshow, ze konden zich laten schminken en er was een ballonwestrijd.

,,De vzw Beeldenstorm uit Anderlecht heeft ons begeleid'', voegt Evelien er aan toe, ,,zij werken vooral met sociaal-culturele projecten en begeleiden de VUB-studenten al zes of zeven jaar''. (LVD)

  • Meer info over het project Kuregem tot de zestiende macht op www.beeldenstorm.be.
  • Corrigeer

    IN HET NIEUWS

    Verkiezingen in jouw gemeente:

    POPULAIRE VIDEO'S

    Het beste van Enkel voor abonnees