Industriezone Groot-Bijgaarden verloedert sinds komst Securis

Transport van euro schrikt omgeving op


De geldtransporten van en naar Securis in de Stationsstraat in Groot-Bijgaarden kwellen buurtbewoners en bedrijven. Loeiende sirenes begeleiden vanaf het krieken van de ochtend tot het avondjournaal tientallen geldtransporten van euro en afgedankte Belgische munten. ,,Ik heb geen wekker meer nodig'', zegt een buurtbewoner die uit vrees voor represailles anoniem wil getuigen. Want er is niet alleen lawaaihinder. Foutparkeren, zwerfafval ... Het nam allemaal toe sinds de komst van Securis in de industriezone van Groot-Bijgaarden.

Bij Securis in Groot-Bijgaaarden gebeurt de verhandeling van euro en Belgische franken voor een groot deel van België. Toen het transport van de euro enkele maanden geleden op gang kwam, nam de hinder voor de buurt nog toe. De buurtbewoner getuigt: ,, ,,Zelfs leeg blijven de sirenes loeien. 's Middags is er een piek. Iedereen wil blijkbaar tijdig binnen zijn voor de schafttijd. De begeleidende wagens van de federale politie en de gepantserde wagens van Securis vliegen hier door de straat als zaten ze op Francorchamps. Ze negeren zelfs de eenrichting van de Guido Gezellestraat''.

Behalve de toegenomen drukte en lawaaihinder, kampt de buurt nog met meer hinderlijke gevolgen. Personeelsleden parkeren kris kras tot op het voetpad. ,,Het voetpad dat kunnen we niet meer gebruiken. Overal staan wagens geparkeerd. De politie is bij mij al eens moeten tussenbeide komen omdat een werknemer van Securis zich gewoon voor mijn garage had geparkeerd. En dan is er het nog het zwerfvuil. Kanten en hoekjes liggen vol blikjes, plastieken zakken, flesjes, noem maar op... Dat bestond hier niet voor de komst van Securis''.


Bedrijven
Andere buurtbewoners bevestigen de teloorgang sinds de komst van Securis, maar willen geen van allen met naam in de krant. Eerdere contacten met personeelsleden verliepen niet aangenaam. Ook de bedrijven in de omgeving spreken over verloedering. Sommige bedrijven moeten zelfs met een vorklift de straat op om hun goederen te lossen omdat de bedrijfsingang geblokkeerd is door fout geparkeerde wagens. Binnen enkele dagen steken de bedrijven de koppen bij elkaar, want deze situatie is niet langer houdbaar.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees