Nieuwe website even niet te vinden

ZEMST -
De nieuwe website van de gemeente Zemst heeft gisterochtend even de start gemist. Wie www.zemst.be intikte, kreeg op het scherm wel het wapenschild van de gemeente, met daarbij de melding dat de website niet gevonden werd. Er was wel een verwijzing naar... Aalst.

Wie naar www.aalst.be ging kreeg het wapenschild van de stad en ook de vermelding dat de website niet gevonden was. Kunstmaan, de bouwer van de gemeentelijke website van Zemst, was zich van geen kwaad bewust en begrijpt niet hoe het kan. In het gemeentehuis bleek niemand weet te hebben van de fout. Later op de dag liep de web-verbinding normaal.

Dat was een start-foutje, maar de eerste reacties op de website zijn in hoofdzaak positief. De website is het resultaat van heel wat voorbereidend werk tussen communicatiebureau Kunstmaan als webbouwer en de gemeentelijke werkgroep. Vier doelstellingen stonden voorop: zo veel mogelijk informatie geven; meespringen op de interactieve infotrein; gemakkelijk gebruik en mogelijkheid tot aanpassing en een eigen gezicht.

Opvallend is wel dat gezorgd werd dat elk Zemsts bedrijf er voortaan gratis een eigen digitaal hoekje op krijgt. Er is van bij het begin gestreefd naar veel mogelijkheden en, eens de Vlaamse en federale overheid er klaar voor zijn, zij hun diensten langs de gemeentelijke website kunnen aanbieden.

Er is al een digitaal loket, een discussieforum, een digitale poll, een klachtenmelder en een omvattende databank van bedrijven en verenigingen.

Dat je er alle informatie vindt over gemeente en diensten, spreekt voor zich. Met een affichecampagne wil het bestuur de website ingang doen vinden.

,,We kunnen onze mensen de klok rond informatie verstrekken, zelfs die waarvoor ze anders naar het gemeentehuis moesten komen'', zegt schepen van informatie Bart Coopman.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees