Oplichter-werknemer jaar in cel

SINT-TRUIDEN -
De Tongerse correctionele rechter veroordeelde vrijdag D.K., een 37-jarige Truienaar. Hij verduisterde lange tijd geld om volleybalclub Hevoc Heers te ,,sponsoren'', naar eigen zeggen op aandringen van zijn werkgever.

In een periode van ruim twee jaar, van juni 1993 tot augustus 1995, sjoemelde de man met de kasboeken van de NV garage Beckers en de BVBA Beckers, waar hij dat ogenblik ook tewerkgesteld was. Hij stelde valse papieren en facturen op voor een totaal bedrag van bijna vier en een half miljoen frank.

Verder ontvreemdde de man 300.000 frank van Beckers en verduisterde hij een aanzienlijk bedrag van zijn werkgever. Van dat bedrag hield hij bijna een half miljoen frank voor zichzelf, kocht hij onder andere drie auto's en liet een sportvloer voor de volleybalploeg leggen en organiseerde hij een uitstap naar Francorchamps.

Vlak nadat de man bij de laatste diefstal betrapt werd, schreef hij een schuldbekentenis aan de zaakvoerder. Ter zitting beweerde de man dat hij die schuldbekentenis onder druk van zijn werkgever moest schrijven en dat hij ter goeder trouw handelde om het zwarte geld van zijn baas wit te wassen.

De man krijgt een jaar celstraf met vijf jaar uitstel en een boete van 1239,47 euro. Hij moet ook een provisionele schadevergoeding betalen van 294.365,68 euro. (KB)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees