Dudstock opnieuw in centrum poldergemeente

BRUGGE -
Op zaterdag 20 april vindt in Dudzele voor de achtste keer het rockfestival Dudstock plaats. Net als vorig jaar zullen de organisatoren een tent op de stedelijke terreinen in het hart van deze poldergemeente opzetten. Lemon, Flip Kowlier en De Heideroosjes zijn de absolute blikvangers van de affiche.

De Heistse punkformatie Severance, die de e-mail rally won, mag om 14.15 uur Dudstock op gang trekken. Meer punkrock komt van het Zuid-West-Vlaamse Pacific Beach Patrol. Creams & Spices, de winnaar van Westtalent 2001, is de derde groep op de affiche.

,,Het eerder aangekondigde Admiral Freebee is van de affiche gevallen. De groep zit in de studio voor de opnames van zijn eerste cd en wil dat proces niet onderbreken om te komen spelen. In het Brugse Lemon, dat momenteel niet van de radio weg te branden is met zijn debuutsingle Summer Ghosts (Will I see you?) , hebben we een meer dan waardige vervanger gevonden'', meent Diederik Van Damme, voorzitter van de organiserende vzw Dudstock.

De avond zal dan inmiddels gevallen zijn. Skitsoy, de nieuwe band van ex-Channel Zero-boegbeeld Franky De Smet-Van Damme, die in De Haan woont, mag om 19.45 uur al zijn duivels ontbinden. Na deze portie stevige decibels gaat Flip Kowlier het podium op. De Heideroosjes breien om 23 uur een punkeinde aan het feest. De after-party wordt ingevuld door Aloha Sound, bestaande uit twee gewezen leiders van de KSA.

Vanwege de MKZ-crisis moest Dudstock vorig jaar uitwijken van de grote loods van het landbouwbedrijf van de familie Van Damme naar de terreinen in de Stokerijstraat. ,,De voordelen van deze plaats waren zo talrijk dat we, na overleg met de stadsdiensten, besloten hebben om het festival ook dit jaar op die plaats te organiseren'', zegt Ignace De Keyser, oud-voorzitter van vzw Dudstock maar nog steeds nauw betrokken bij de organisatie.

,,Door het grote succes bij de vorige editie zullen we dit jaar de camping uitbreiden. We gebruiken hiervoor een lap grond aan het nog te openen cultureel centrum De Polder. In Dudzele is er onder jongeren nu al heel wat deining om op die camping een goed plaatsje in de wacht te kunnen slepen.'' (SVV)

  • Kaarten kosten 9 euro in voorverkoop of 11 euro aan de deur. Voorverkooppunten: Doctor Vinyl, Brooklyn (Brugge en Knokke), Bauhaus, Bilbo en Expo. De campingfaciliteiten zijn gratis. Verdere inlichtingen: www.dudstock.be of GSM 0497-70.33.48.
  • Corrigeer

    MEER NIEUWS