Affichecampagne tegen snelheidsduivels op Kuurnse invalswegen

Verkeersborden houden chauffeurs niet in toom

KUURNE -
De bewoners van Kuurnes belangrijkste invalswegen kregen zaterdag het bezoek van SP.A-actievoerders. Die speelden in op een nationale affichecampagne van de partij tegen overdreven snelheid en onverantwoord rijgedrag.

Met een niet mis te verstane affiche waarop de auto tot doodskist werd herleid (,,Toffen bak!?'') trokken de actievoerders van deur tot deur om de aandacht te vestigen op het snelheidsprobleem. Actievoerder Tommy Vercruysse: ,,We kregen geen enkele negatieve reactie. Deze mensen worden dagelijks geconfronteerd met onaangepast verkeer. Velen brengen de affiche dan ook onmiddellijk aan. Ze zijn tevreden dat er nog eens aandacht wordt besteed aan het probleem. We willen tegelijkertijd ook die mensen aanzetten tot nadenken over hun eigen rijgedrag. Overdreven snelheid is vooral een mentaliteitsprobleem, maar ligt wel aan de basis van de helft van de verkeersongevallen. Voor ons blijft de verkeersveiligheid topprioriteit.''

De Hulstsestraat, Bavikhoofsestraat, Kortrijksestraat en Kattestraat (volgende zaterdag) staan op het programma. ,,Er pronken langs die wegen wel overal borden van 50 km per uur, maar veel bestuurders denken dat dit de verplichte ondergrens is,'' stelt Tommy Vercruysse vast.


Kinderen
Marjan Germanes uit de Kortrijksestraat stemt daar volledig mee in.

,,De auto's vlammen hier gewoon voorbij, ondanks de verkeerslichten even verderop. Nochtans wonen veel gezinnen met kinderen in de buurt. Vroeger stond dichtbij ons huis een bord ,,pas op, spelende kinderen'', maar nu is het enkel een 50 km bord en dat houdt niemand in toom.'' De kinderen Shaï (12) en Joachim (5) lopen allebei school in het centrum van Kuurne maar worden er meestal met de wagen naartoe gebracht.

,,Vooral in de bochten is het levensgevaarlijk met de fiets in onze straat. Er ligt slechts aan één kant een fietspad, en dat is dan nog een smalle strook op het voetpad. Alle acties die hier ondernomen worden om de snelheid te temperen en de veiligheid te verhogen, zijn welkom. Hopelijk denkt de gemeente ook eens aan een beetje groen langs de straatkant,'' besluiten Marjan en haar gezin.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees