Honderden bezoeken gerestaureerde Lombeekse molen

Kapitein Zeppos nog zeer populair in Pajottenland

ONZE-LIEVE-VROUW-LOMBEEK -
De Hertboommolen van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek draait en maalt opnieuw. Honderden Lombekenaren, Roosdaalnaars en Pajotten trotseerden gisteren de regen en wind om het vernieuwde monument te bekijken. Er was zelfs Aziatische interesse. De Zepposmolen is vanaf nu elke zondag toegankelijk voor het publiek.

Eigenaar Jozef Van Waeyenberge wilde de ingebruikname niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Samen met het gemeentebestuur, de vzw Den Hoek en een groep Lombeekse vrijwilligers zette hij gisteren een groots volksfeest op poten. Vlaams minister van cultuur Paul Van Grembergen, provinciegouverneur Lodewijk De Witte en Roosdaals burgemeester Joseph Cooman mochten de molenwieken in beweging zetten. Het zijn deze overheden die mee de restauratie financierden.

Tussen de officiële toespraken door werd Senne Rouffaer, de enige echte Kapitein Zeppos, gehuldigd. Aan het applaus te horen is hij nog immens populair in het Pajottenland. Ook zijn echtgenote Vera Veroft, Ariane Despinal uit de gelijknamige tv-reeks, kreeg een warm applaus. De beelden van het vroegere jeugdfeuilleton kenden veel bijval. Vooral de Lombeekse dorpskom uit de jaren zestig zorgde voor de nodige commentaar.

Behalve het bezoek aan de windmolen konden de bezoekers een kijkje nemen in het molenmuseum, genieten van foto's van verdwenen wind- en watermolens en een kunstexpo. In het tijdelijke postkantoor gingen de speciale postzegels van de Hertboommolen vlotjes over de toonbank. Postkaarten, bierpotten, t-shirts en sweaters zijn souvenirs die geïnteresseerden in de toekomst kunnen aanschaffen als ze de molen bezoeken.


Lied
In de namiddag zorgden Arjaun, 't Kliekske en de Pajot Swing Jazzband voor de nodige sfeer. Walter Evenepoel bracht de première van zijn lied De meulen va Loemmek. Evenepoel schreeft de tekst, de muziek is van Wilfrid Moonen. De feestnamiddag werd even verstoord door de valpartij van een dame. Zij viel van de molentrap en werd met een zware beenkwetsuur naar het ziekenhuis overgebracht.

Corrigeer

MEER NIEUWS