Gemeente Lebbeke:

,,Geen ontsluitingswegen meer op Dendermondsesteenweg''

LEBBEKE -
De gemeente Lebbeke wil geen nieuwe ontsluitingswegen op de Dendermondsesteenweg (N47). Dat staat in het structuurplan van de gemeente en zal ook worden vermeld in het mobiliteitsplan dat in de maak is.

De gemeente Lebbeke vindt de schuine ontsluitingsweg op de Dendermondsesteenweg vlakbij het grondgebied van Lebbeke geen goed idee.

,,Op die steenweg kunnen we geen nieuw kruispunt met verkeerslichten maken. Dan staat het autoverkeer naar Brussel stil en moeten we straks te voet naar de hoofdstad'', zegt burgemeester François Saeys.

Vrijdag stuurt de gemeenteraad van Lebbeke een advies in die zin naar het gemeentebestuur van Opwijk.

,,Indien de KMO-zone toch zou worden gerealiseerd, dan zijn we gekant tegen een eventuele uitbreiding langs de bebouwing in de Lange Breestraat. We voorzien alvast in groene zones ter afscherming van de KMO-zone. We wensen er de open gebieden te bewaren. Als de KMO-zone op het Rodeveld er komt, moet er ook alleszins een waterbuffer worden gecreëerd om wateroverlast te voorkomen.''

,,We leven in goede verstandhouding met het gemeentebestuur van Opwijk'', laat burgemeester Saeys er geen twijfel over bestaan. ,,Samen werken wij aan de waterproblematiek en aan een veilige fietsverbinding tussen Lebbeke en Opwijk. Ik denk dat we ook dit probleem elegant zullen kunnen oplossen.'' (EGO)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees