Lieven Van Gerven overleden

KALLO/LEUVEN -
In zijn geboortedorp Kallo is met verslagenheid gereageerd op het overlijden van professor Lieven Van Gerven. Hij was een van de meest bekende figuren die het Wase polderdorp ooit kende. Hij werd er 74 jaar geleden geboren (16 september 1928) als oudste uit een gezin van zes kinderen.

Zijn vader Rijkhard Van Gerven was jarenlang schooldirecteur en zijn moeder onderwijzeres aan de gemeentelijke lagere jongensschool in Kallo. Het gezin Van Gerven woonde er in het schoolhuis op Hoog-Kallo, intussen omgebouwd tot ontmoetingscentrum.

Lieven Van Gerven was een schitterend student. Hij studeerde natuurwetenschappen aan de KU Leuven, waar hij later prof werd aan de faculteit Wetenschappen. Hij speelde ook een belangrijke rol in de Vlaamse beweging als voorzitter van het Davidsfonds en van het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen. Door zijn professionele bezigheden verhuisde hij later naar Leuven, maar bij bijzondere gelegenheden keerde hij nog graag terug naar zijn geboortedorp Kallo.

Voor Lieven Van Gerven is er donderdag 5 december om 11 uur een uitvaartplechtigheid in de Sint-Jan-de-Doperkerk van het Groot Begijnhof in Leuven. (GVG)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees