Muziekmaatschappijen delen Bronzen Accordeonnetje

Persprijs veegt spons over het verleden

LICHTERVELDE -
De Perskring bedacht de koninklijke fanfare Sint-Cecilia De Zwaan en de koninklijke harmonie De Burgersgilde met de Persprijs 2003 of Het Bronzen Accordeonnetje.

De Perskring gaf de fanfare en de harmonie de prijs voor de schitterend behaalde uitslagen in de categorie uitmuntendheid van de provinciale muziektornooien in het cc 't Gelandt in Menen. Beide verenigingen kregen grootste onderscheiding met een quotering van maar liefst 92 %.

Het is een unicum in dit soort wedstrijden dat uitgerekend twee korpsen van eenzelfde gemeente zo'n hoge score halen. Bovendien wonnen de twee met lengten voorsprong. Slechts één korps behaalde 80 procent, de overige bleven op 70 en minder steken.

De Perskring motiveerde, naast de schitterende uitslagen , haar keuze met de sociale en culturele uitstraling die beide verenigingen al bijna tweehonderd jaar in Lichtervelde uitoefenen.

Dat beide muziekverenigingen, eertijds felle politieke tegenstanders, samen de prijs delen deed voorzitter Gilbert Huyghe van Sint-Cecila De Zwaan historische woorden uiten: ,,Het verleden van de dorpspolitiek is voorgoed voorbij.''

Ook voorzitter Peter Caset van de koninklijke harmonie De Burgersgilde ziet toekomst voor meer samenwerking van beide verenigingen. Op zondag 28 december brengen ze alvast, samen met nog Lichterveldse koren, een kerstconcert in de Sint-Jacobuskerk. (FVZ)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees