Bestuur en spelers Sparta Wortegem voeren actie voor nieuw voetbalterrein

,,Onze club is slachtoffer van politiek spel''

WORTEGEM-PETEGEM -
Het gemeentehuis van Wortegem-Petegem kleurde gistervoormiddag blauw-wit. Ter gelegenheid van de nieuwjaarsreceptie voor het gemeentepersoneel uitten bestuur en spelers van voetbalclub Sparta Wortegem hun bezorgdheid over een onzekere toekomst.

Omdat het voetbalveld langs de Processiestraat in een woonuitbreidingsgebied ligt, moet de club naar een andere locatie uitkijken. De politici die op de laatste gemeenteraad de plannen voor de aanleg van nieuwe voetbalvelden langs de Zonnestraat wegstemden, kregen de volle laag.

,,Raadsleden. Voetballen is fijn, geef ons aub een terrein. Het kunnen niet allemaal golfers zijn.'' ,,Raadsleden laat ons Sparta niet verliezen, later moeten wij ook nog kiezen ! ! !'' Het is een greep uit de slogans die bestuur en spelers op spandoeken hadden geschilderd.

In afwachting op de gemeenteraadsleden, die voor de nieuwjaarsreceptie naar het gemeentehuis kwamen, speelde de jeugd een ludiek wedstrijdje. ,,Is dit Sparta's nieuwe thuis, een terrein aan het gemeentehuis ?'' Aan de ingang van het gemeentehuis stond een doodskist met het opschrift You never die alone .

De VLD'ers Veerle Nachtegaele, Willy Dhondt, Carlos Aelvoet en André Speleers en Pascal Vanmerhaeghe van de WP2000-meerderheid, die allen tegen de aanleg van nieuwe voetbalvelden op landbouwgrond langs de Zonnestraat stemden, werden op oorverdovend awoert-geroep en een striemend fluitconcert getracteerd. Burgemeester Johan Delmulle en ook de VLD'ers Marnix Vervaeck en Johan Paemeleire, die wel voor de Zonnestraat stemden, werden dan weer op een enthousiast applaus onthaald.


Politiek spel
,,Sommige VLD-raadsleden laten zich op sleeptouw nemen door invloedrijke personen'', neemt Sparta Wortegem-secretaris Roger Baert geen blad voor de mond. ,,Wij zijn daardoor het slachtoffer van een politiek spel, van mensen die politiek bedrijven uit eigenbelang en niet in het belang van de gemeente. De Zonnestraat is de beste locatie, de oplossing van het gezond verstand. De huidige terreinen en accommodatie liggen zonevreemd. Na klachten van omwonenden moesten wij zelfs al een gedeelte van de verlichting afbreken. Bovendien dreigen de eigenaars van de bouwgrond met een maandelijkse pacht van 2.000 euro. Zo'n bedrag kunnen wij nooit betalen.''

Sparta Wortegem telt een 200-tal voetballers, waarvan maar liefst 150 jeugdspelers. ,,Ook bij de jeugd is de onrust en de bezorgdheid groot'', zucht jeugdcoördinator Willy Laurez, verantwoordelijk voor tien jeugdploegen. ,,De spelers van twee ploegen die momenteel de leiding in hun competitie aanvoeren, wilden aanvankelijk zelfs onmiddellijk stoppen met voetballen.''

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees