Twee dagen opgesloten

LONDERZEEL -
Armand Van Renterghem en zijn echtgenote Christine Van den Borre zijn samen met buurtbewoners in de wijk Sneppelaar 48 uren lang van de buitenwereld afgesneden geweest. Maar ze dachten er geen seconde aan om hun huis te verlaten.

,,Al stond het water hoger dan een meter, dan nog was ik niet ingegaan op de vraag om ons huis te verlaten,'' verzekert Armand Van Renterghem. Andere buurtbewoners werden wel geëvacueerd. ,,Het Rode Kruis en hulpverleners kwamen ons met een bootje bevoorraden. Zo kregen we een maaltijd van het OCMW en daar waren we zeer dankbaar voor.''

Armand en Christine wonen sinds 1976 aan de Sneppelaar 35. ,,We hebben recent de woning hiernaast gekocht en was die net aan het renoveren. Eén jaar lang renoveren voor niets. Het water stroomde er binnen, de schade is zeer groot. De diepvriezer liep onder water, maar gelukkig werkt die opnieuw. We moesten alle meubels op latten en planken zetten, maar dan nog konden we niet alle meubels hoog genoeg stapelen. Heel wat meubels liepen zware waterschade op, alle muren zijn beschadigd.''

,,Ik heb nog een tijd geleden aan mijn verzekeraar gevraagd of ze mijn twee woonsten konden verzekeren tegen overstromingen. Dat bleek niet te kunnen omdat ik zogezegd in een risicogebied ben gelegen. Mijn buren kregen wel een verzekering. Ik ga bij een andere maatschappij aankloppen om mij te laten verzekeren,'' zegt Van Renterghem.

Hij had vroeger nog een slagerij in Londerzeel, maar liet die tien jaar geleden over aan zijn zoon Lieven.

Net zoals bij tientallen andere gezinnen werd Nieuwjaar bij Armand niet gevierd. ,,Ik heb twee nachten niet geslapen. Enkel gepompt en muurtjes van zandzakjes opgetrokken,'' besluit Armand.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees