Fase 2 blijft van kracht in Londerzeel

LONDERZEEL -
Londerzeel is de enige gemeente in onze regio waar het rampenplan nog van kracht is. Nog minstens tot vanavond geldt er fase 2.

Dit wil zeggen dat de burgemeester de hulpverlening blijft coördineren. ,,Het water is gezakt, maar door de aanhoudende regenvlagen blijft de situatie precair'', gaf burgemeester Jozef De Borger gisteravond aan.

,,Als het blijft regenen, dreigen opnieuw hele wijken onder te lopen, vandaar dat het rampenplan van kracht blijft. Zodra het waterpeil beneden het alarmniveau komt en het weer beter wordt, wordt het rampenplan afgeblazen. Maar dit zal niet voor het weekend gebeuren.''

Inmiddels is de wijk Sneppelaar opnieuw bereikbaar. Alle woningen in Londerzeel zijn bereikbaar, de hulpverlening per boot werd stopgezet. Aan de Zavel pompte de brandweer gisteren wel nog kelders leeg.

In Merchtem was het peil van de waterlopen in het centrum gisteren tot 40 centimeter onder het kritieke punt gezakt. Ook hier werd het rampenplan afgeblazen.

De brandweer van Vilvoorde kreeg voor Grimbergen gisteren geen melding meer voor wateroverlast. Daar waren afgelopen dagen vooral problemen omdat de Maalbeek er uit haar oevers trad. Volgens de brandweer was het water er gisteren in de ondergelopen straten weggetrokken.

In de overige gemeenten van onze regio werd gisterennamiddag bij de brandweerkorpsen geen melding meer gemaakt van wateroverlast. (JHW)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees