Tekenaar Paul Geerts geeft potlood door

,,Suske en Wiske zijn een deel van mijn leven''

DADIZELE -
Het eerste weekeinde van het nieuwe seizoen in Dadipark zit erop. Het werd een feestelijk weekeinde, want in aanwezigheid van minister Renaat Landuyt nam men afscheid van Paul Geerts, de striptekenaar van Suske en Wiske.

Na twee geslaagde stripdagen in 2000 en 2001 besloot Dadipark het nieuwe seizoen in te zetten met een heus stripweekeinde. Hiervoor deed het pretpark opnieuw een beroep op Norbert Declercq van het stripfestival in Middelkerke.

Vijf laureaten van een stripwedstrijd stelden in Dadipark tentoon en Luc Morjeau, de tekenaar van Biep en Zwiep, tekende present. De meeste aandacht ging naar Paul Geerts, de striptekenaar van Suske en Wiske. Na dertig jaar geeft hij het tekenpotlood door aan Marc Verhaegen.

,,Suske en Wiske bestaan 57 jaar. Dertig jaar geleden volgde ik Willy Vandersteen op, nu geef ik zelf het tekenpotlood door. Suske en Wiske zijn een stuk van mijn leven, daarom zal ik wellicht nog wat de public relations verzorgen van de strip, voordrachten geven en signeren'', aldus Paul Geerts.


Vriendschap
Paul Geerts tekende en schreef 115 albums. ,,Dat waren er minstens vier per jaar. Aan welk album ik de mooiste herinnering bewaar? De parel in de lotusbloem . Dat gaat over onvoorwaardelijke vriendschap en is eigenlijk een cadeau van mij aan Willy Vandersteen. Ik heb 23 jaar met hem mogen samenwerken. Een voorrecht.''

Ook De rinoramp vindt Paul Geerts heel bijzonder. ,,Dat verhaal gaat over de zwarte neushoorn, een bedreigde diersoort. Ik heb het geschreven op vraag van prins Bernard van Nederland, toen voorzitter van het World Wildlife Fund (WWF).'' (VDM)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees