Jongsocialisten verheugd over komst van voorzitster Caroline Gennez

,,Stevaert zet Mechelen op de kaart''

MECHELEN -
De Mechelse jongsocialisten reageren verheugd op de beslissing van Steve Stevaert om Animo-voorzitster Caroline Gennez naar Mechelen te sturen. ,,Met deze zet geeft Stevaert te kennen dat hij Mechelen terug op de kaart wil zetten'', zegt Björn Siffer. ,,Tegelijk is dit de laatste kans voor de lokale SP.A-afdeling om zich te vernieuwen.'' Sommige leden van die afdeling betreuren echter dat de tweede Mechelse parlementszetel niet naar een échte Mechelaar gaat.

Nationaal SP.A-voorzitter Steve Stevaert wil Animo-voorzitster Caroline Gennez enkel als senator coöpteren op voorwaarde dat ze naar Mechelen verhuist. De jongsocialiste, die momenteel nog schepen is in Sint-Truiden, heeft die 'deal' aanvaard. Mechelen krijgt er dus na Anissa Temsamani, die rechtstreeks verkozen werd op de kamerlijst, nog een socialistische parlementariër bij.

De beslissing van Stevaert komt er -- toevallig of niet -- nadat via deze krant uitlekte dat de Mechelse SP.A-afdeling lokaal voorzitster Tanya Van Cleven als kandidaat-senator naar voren had geschoven. Volgens Van Cleven heeft Mechelen met de gunstige score van de vier Mechelse SP.A-kandidaten bij de jongste verkiezingen recht op een tweede SP.A-vertegenwoordiger in het parlement. Maar nu ziet het er dus naar uit dat de Dijlestad het met een 'tweedehands-Mechelaar' zal moeten stellen.

,,Misschien hadden we liever gezien dat de partijleiding voor onze lokale kandidate had gekozen'', zegt oud-burgemeester en SP.A-fractieleider in de gemeenteraad Geert Bervoets. ,,Maar bij een coöptatie spelen ook andere dan lokale factoren. Caroline Gennez is in elk geval een goede kandidaat-senator. Jong, dynamisch en met een uitstekende dossierkennis.''


Tegengewicht
Kwatongen beweren inmiddels dat Stevaert het Limburgse zwaargewicht-in-wording naar Mechelen stuurt om de verouderde Mechelse SP.A-afdeling 'op te kuisen'.

,,Zo cru zou ik het zeker niet uitdrukken'', zegt Bervoets, ,,maar het is een feit dat de vernieuwing, die ik altijd gesteund heb, met dit manoeuvre een nieuw impuls kan krijgen.''

Bij Animo Mechelen, waar men ronduit euforisch is over de komst van de nationale Animo-voorzitster, klinkt het iets radicaler.

,,Dit is de laatste kans voor de lokale partijafdeling om zich fundamenteel te vernieuwen'', zegt Björn Siffer. ,,Wij doen dan ook een warme oproep tot SP.A Mechelen om dit signaal van Stevaert aan te grijpen en met Animo samen te werken aan een écht sociaal-progressief alternatief.''

Volgens Siffer stelt SP.A met Caroline Gennez en Anissa Temsamani twee sterke dames als tegengewicht tegenover Bart Somers (VLD) en Inge Vervotte (CD&V).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees