KNOKKE-HEIST KNAPT WEGEN OP

KNOKKE-HEIST -
Nu het toeristische hoogseizoen is afgelopen, (her)starten op verscheidene plaatsen in Knokke-Heist wegenwerken. De belangrijkste zijn de werken in de Kust-, Lippens- en Natiënlaan. Maar ook op andere plaatsen staan renovaties op het getouw.

Deze week begint de derde fase van de renovatie van de Kustlaan, tussen het Driehoeks- en Van Bunnenplein. Er zijn drie deelfasen gepland. Het vak Van Bunnenlaan-Diksmuidestraat duurt tot Kerstmis. Tussen Nieuwjaar en Pasen werkt de aannemer aan het vak Diksmuide-/Marie-Joséstraat. Tegen half juni moeten ten slotte het vak Marie-Joséstraat/Driehoeksplein en de Marie-Joséstraat zelf vernieuwd zijn.

Ook in de tweede fase van de sanering van de Lippenslaan start de vernieuwing van de nutsleidingen. Door het werk op te splitsen in delen, blijft er bijna altijd één rijrichting open voor het verkeer. De vier fasen zijn het vak Bayaux-/Dumortierlaan (kant oneven huisnummers), vak Zoute-/Dumortierlaan (kant even nummers), vak Blancgarin-/Taborastraat (oneven nummers) en vak Dumortierlaan-Taborastraat (even nummers). Het einde van de werken is voor 15 juni 2002.

In de Natiënlaan zijn de rioolcollectorwerken al hervat tussen de Isabellavaart en de ingang van het kampeerterrein (tussen huisnummer 114 en 100). De werken duren ongeveer twee maanden. Het verkeer rijdt om via de oostelijke rijbaan van de Natiënlaan. Vanaf november start de aannemer met de doorsteek van de Natiënlaan ter hoogte van de Isabellavaart. Daarbij sluit hij het overstort bij de Korenbloemdreef aan op de nieuwe collector. Dan rijdt het verkeer via de westelijke rijweg. De planning na 1 januari 2002 blijft voorlopig behouden.

Ook de werken in de Dudzelestraat zijn hervat. Daar is tot november het asfalteren van het nieuwe fietspad aan de gang. In oktober wordt een nieuwe verlichting geïnstalleerd.

Het gemeentebestuur pakt dit najaar eveneens de Boudewijnlaan aan. De eerste fase, tussen de Albert- en Piers de Raveschootlaan, is aangevat. De nutsleidingen zijn vernieuwd, de riolering wordt aangelegd.

De tweede fase, tussen de Piers de Raveschoot- en Lippenslaan, is ook voor begin oktober. De totale uitvoeringstermijn bedraagt 75 werkdagen.

Corrigeer

NIEUWS