Make-a-Wish maakt Harelbeeks ziek meisje dolgelukkig

Een klarinet voor Bieke

HARELBEKE -
Bieke De Langhe (9) kreeg dankzij Make-a-Wish Foundation een spetterend onthaal van het Harelbeekse stadsbestuur. Ann Desmet, voorzitster van de caritatieve organisatie, gaf haar bovendien een mooie klarinet cadeau. En van Guido Vandekerckhove van de Oostendse muziekacademie mag zij in de krokusvakantie met haar familie een driedaagse stage volgen in Oostduinkerke om er muziek te spelen.

Bieke De Langhe werd vorig schooljaar getroffen door een levensbedreigende ziekte. Ze moest zowel haar school als haar muziekklas even opgeven en thuis, dankzij de hulp van haar leerkrachten, haar opleiding bijwerken. Intussen kreeg Ann Desmet van de Make-a-Wish Foundation weet van haar problemen. Dat resulteerde in enkele gesprekken en uiteindelijk ook in de realisatie van haar droom.

Bieke De Langhe: ,,Ik hou van klarinetmuziek en zou ook graag dit instrument bespelen. Mijn moeder is klarinettiste. Ook mijn opa en oom spelen muziek. Bij fanfare Eendracht & Vrijheid. Ik wil dat ook. Daarom volg ik al een jaartje notenleer. En straks wil ik ook naar het eerste jaar klarinet.''

Make-a-Wish organiseerde woensdag daarom voor Bieke een verrassingsreis naar de Franse klarinettenbouwer Leblanc. Ze kreeg er een fantastische rondleiding aangeboden en zag van a tot z hoe haar lievelingsinstrument manueel wordt vervaardigd. Maar dat was nog niet alles. Vrijdagavond onthaalde het Harelbeekse stadsbestuur haar op een passende wijze. Met de muzikale ondersteuning van fanfare Eendracht & Vrijheid.


Oostduinkerke
Een van haar gastheren was Guido Vandekerckhove van de muziekacademie uit Oostende. Hij gaf Bieke een verrassend cadeautje mee naar huis.

,,Jaarlijks organiseren wij voor jonge klarinettisten in Oostduinkerke een stage. Jij mag tijdens de krokusvakantie drie dagen gratis samen met je familie deze stage volgen.''

Ook Ann Desmet van de Make-a-Wish Foundation had een fantastisch cadeautje meegebracht, een autenthieke klarinet van de ateliers Leblanc. ,,Zodat je straks een opleiding aan de muziekacademie kunt volgen.'' Burgemeester Luc Decavele gaf haar in naam van het stadsbestuur een partiturenboek met cd en nog andere geschenkjes.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees