Gesloten sluipweg doet brandweer 20 kilometer omrijden

Hulp met vertraging

RANST -
Wat werd aangekondigd als goed nieuws voor de Keerbaan, blijkt een verschrikking voor de hulpdiensten. Bij een ongeval op de E313 is zondagnamiddag nog maar eens gebleken dat de brandweer hopeloos veel tijd verloren zag gaan omdat een omweg van 20 kilometer noodzakelijk was. Een moeder en twee kinderen werden zwaar gewond.

Het Q8-tankstation in Oelegem werd jarenlang als sluipweg gebruikt door ongeduldige chauffeurs die de files wilden omzeilen. Een Enkel voor dienstvoertuigen -waarschuwing kon niet het nodige afschrikeffect teweeg brengen, de betonnen blokken doen dat wel. De bewoners van de Keerbaan waren de, vaak heel snelle, illegale wagens in hun straat beu en eisten een sluiting van de verboden op- en afrit. Sinds begin november staan er betonblokken zodat niemand meer door kan, ook de hulpdiensten niet.

Op de E313 in Massenhoven, even voorbij de splitsing met de E34 richting Hasselt, raakte zondagmiddag een jeep van de weg. Via de middenberm werd de wagen richting vangrails gekatapulteerd. De drie inzittenden, een 35-jarige vrouw en twee kindjes, raakten bij het ongeval zwaar gewond. De brandweerkazerne van Ranst is vlakbij, maar door de afgesloten Keerbaan, moesten de wagens via het rondpunt van Wommelgem passeren om in de juiste richting de E313 op te kunnen. Dat wil zeggen 20 kilometer omrijden eer de brandweerlui de slachtoffers van een ongeval kunnen bevrijden.

Een gebrek aan discipline bij de automobilisten, maakt het de hulpdiensten dus extra moeilijk. Zeker nu de eindejaarsfeesten en bijhorende drukte op komst is. Honderden mensen die tegelijk richting Wijnegems Shopping Center en Makro rijden, zorgen elk jaar voor files op de autosnelweg en op de rotonde van Wommelgem. Daar even snel omdraaien, zal zelfs voor prioritaire voertuigen geen lachertje zijn. (BLW)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees