Antwerps De Coninckplein valt in de prijzen

ANTWERPEN -
De omgeving van het De Coninckplein valt in de prijzen: aan de 'Thuis in de Stad'-prijs van de Vlaamse overheid is een geldsom verbonden van 125.000 euro. Het Permekegebouw en het gloednieuwe Designcentrum trekken volgens de jury nieuwe investeerders aan en geven de buurt een nieuw elan.

De jury koos het herwaarderingsproject voor de omgeving van het De Coninckplein om verschillende redenen. Er is vooreerst de inplanting van het Designcentrum in de Lange Winkelstraat. Dat centrum zou investeerders en nieuwe handelszaken naar de verpauperde buurt lokken. Ook het nog in de steigers staande Permekegebouw op het De Coninckplein, dat dienst zal doen als bibliotheek, is volgens de jury een positieve impuls voor de wijk.

Antwerps schepen voor Stadsontwikkeling, Ann Coolsaet (VLD), mocht de prijs in ontvangst nemen van Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Paul Van Grembergen (Spirit). Aan de prijs is een geldsom van 125.000 euro verbonden. Schepen Coolsaet wil het geld investeren in de buurt. ,,Ik dien bij het college een voorstel in om een vrije busbaan te maken aan de Van Maerlantstraat. Langs die weg rijden de bussen van het Sint-Jansplein naar de eindhalte aan de Rooseveltplaats. De kosten voor die buslaan bedragen ongeveer 125.000 euro. Ik heb daar geen budget meer voor. Het geld van de prijs zou daarvoor kunnen dienen'', zegt schepen Ann Coolsaet.


Tweede
Het is de tweede keer dat de 'Thuis in de Stad'-prijs wordt uitgereikt door de Vlaamse Overheid. Met de prijs wil de overheid opmerkelijke en innovatieve projecten bekronen in stedelijke gebieden. Ook Brussel viel in de prijzen met het project 'limite, limite', een reeks visuele interventies in de Brabantwijk. Vorig jaar kreeg de stad Antwerpen al de tweede prijs voor haar project rond de herwaardering van de stationsbuurt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees